Românii de pretutindeni, prin talentul, îndemânarea și inteligența lor, au câștigat respectul lumii în țările de adopție în care profesează și au obținut succese remarcabile în multe domenii.

 

“De peste 100 de ani vedem cum românii migrează în toate colțurile lumii, căutând să-și împlinească destinul și să-și pună în valoare puterea de muncă și de inovație moștenită de la străbuni. Noi, cei rămași, i-am văzut învățând, muncind și reușind în noile lor patrii și îi privim cu admirație și respect pentru reușita și aprecierea câștigată”, declară Marius Bostan, inițiatorul mișcării RePatriot. 

 

„Top 100 Români de Pretutindeni“ este o inițiativă specială, lansată de noi cu ocazia Centenarului, care și-a propus să identifice și să celebreze 100 de români exemplari, cu putere de inspirație, care ne fac cinste în comunitățile de peste hotare și care au excelat în 10 domenii cheie.

Ne dorim ca aceștia să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României, să inspire românii de acasă și pe cei care trăiesc peste hotare. Ne dorim ca acest mic pas să-l continuăm an de an și astfel să ne cunoaștem valorile oriunde s-ar afla.

Top 100 Români de Pretutindeni, ediția 1

Interviuri Top 100 Români de Pretutindeni

RePatriot rămâne fidel misiunii sale de a atrage românii plecați mai aproape de România

Am căutat să nominalizăm persoane care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni remarcabile, care locuiesc și profesează în afara țării de cel puțin trei ani. Persoane care cred în viitorul României, în ideea de încurajare a românilor din străinătate să mențină legătura cu țara și să se implice în dezvoltarea ei. Lista a fost creată de românii din comunitatea RePatriot care, indiferent de locul în care trăiesc, au făcut propuneri pentru nominalizări.

Propunerile au fost primite în perioada mai-septembrie 2018, pe site-ul repatriot.ro, iar pe 5 Octombrie am avut o ceremonie specială la Summitul RePatriot de la Alba Iulia, pe care o puteți vedea aici.

Suntem conștienți că mai sunt zeci de mii de români care ar merita să fie pe această listă și de aceea am dori să continuăm demersul nostru pentru ca în fiecare an să adăugăm oameni care merită să fie cunoscuți și aplaudați. Mai multe la summit@repatriot.ro.

Mulțumim Newsweek România pentru sprijin și pentru promovarea românilor deosebiți de pretutindeni!