Top 100 Români de Pretutindeni

 

Românii de pretutindeni, prin talentul, îndemânarea și inteligența lor, au câștigat respectul lumii în țările de adopție în care profesează și au obținut succese remarcabile în multe domenii.  

 “De peste 100 de ani vedem cum românii migrează în toate colțurile lumii, căutând să-și împlinească destinul și să-și pună în valoare puterea de muncă și de inovație moștenită de la străbuni. Noi, cei rămași, i-am văzut învățând, muncind și reușind în noile lor patrii și îi privim cu admirație și respect pentru reușita și aprecierea câștigată”, declară Marius Bostan, inițiatorul mișcării RePatriot.   

 

Top 100 Români de Pretutindeni este o inițiativă specială, aflată la a doua ediție și urmărește promovarea românilor cu rezultate profesionale remarcabile care îi pot inspira pe alți români de acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare. Astfel, proiectul își propune să identifice și să premieze în fiecare an, la Gala Top 100 din cadrul Summit-ului Repatriot, care are loc în prima vineri din luna octombrie, 100 de români care au excelat cu adevărat în 10 domenii cheie, precum și persoane din Diaspora care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României. 

 

Categorii: Profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc, Manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități, Medici care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, Oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști care impresionează prin talentul lor, Avocați, Funcționari și specialiști în administrație, Sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, Lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă și Antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

Topul cuprinde români de pretutindeni care se afirmă prin rezultate, proiecte și acțiuni remarcabile în domeniile lor de activitate. Persoanele locuiesc și profesează în afară țării de cel puțin trei ani, cred în viitorul României și în ideea de încurajare a românilor din străinătate, mențin legătura cu țara și se implică în dezvoltarea ei.
.

„Top 100 Români de Pretutindeni”- Ediția 2018 aici

 

„Top 100 Români de Pretutindeni”- Ediția 2019 aici

 

Interviuri Top 100 Români de Pretutindeni

RePatriot rămâne fidel misiunii sale de a atrage românii plecați mai aproape de România

Am căutat să nominalizăm persoane care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni remarcabile, care locuiesc și profesează în afara țării de cel puțin trei ani. Persoane care cred în viitorul României, în ideea de încurajare a românilor din străinătate să mențină legătura cu țara și să se implice în dezvoltarea ei. Lista a fost creată de românii de pretutindeni, care au făcut propuneri pentru nominalizări prin site-ul repatriot.ro.

Suntem conștienți că mai sunt zeci de mii de români care ar merita să fie pe această listă și de aceea am dori să continuăm demersul nostru pentru ca în fiecare an să adăugăm oameni care merită să fie cunoscuți și aplaudați. Mai multe la summit@repatriot.ro.

Mulțumim Newsweek România pentru sprijin și pentru promovarea românilor deosebiți de pretutindeni!