Despre noi

#RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de antreprenori, personalităţi şi societatea civilă.

 

Conectăm Diaspora cu Țara

Până acum ne-am întâlnit cu peste 7500 de români, am fost urmăriți online de peste 20 milioane de români de pretutindeni și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea țării. Am făcut mai multe conferinţe în Milano, Torino, Londra, Dublin, Madrid, Valencia, Alba Iulia, Focșani, Munchen, Roma, Lyon, Paris, Bergen, Oslo, Silicon Valley, Atena, Bruxelles, Nisa, Anvers, Tel Aviv, Chicago, Salt Lake City – Utah, Lyon, patru ediții RePatriot Summit – în București, Delta Dunării, Poiana Brașov, Alba Iulia, Bucovina, sesiuni de discuții în cadrul Summit-urilor RBL, Business Days, “Diaspora românească – Vector de dezvoltare” și intervenții în cadrul altor evenimente.

 

Repatriot_Summit_1

 

Primele patru ediții ale Summit-ului RePatriot, din 2016, 2017, 2018 și 2019, au fost un succes! Au fost peste 900 de participanți, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească bani în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. 

 

RePatriot a propus anul trecut ziua de 15 august (Sărbătoarea Sfintei Maria) să fie ”Ziua RePatriot”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Din 2018, prima duminică după Sfânta Maria, ziua de 20 august a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica românilor migranți. Mai multe detalii aici.

Mesajul nostru a fost perceput mult mai bine decât ne aşteptam şi deja a fost multiplicat pe reţelele sociale, televiziuni publice şi private, televiziuni online şi este discutat în mai multe medii. Pe 1 decembrie, peste 150 de participanţi au lansat „Noua Declarație de la Alba Iulia”, cu scopul de a uni cele două Românii: Diaspora și Ţara și de a determina autoritățile să considere diaspora o prioritate națională. Textul complet al acesteia poate fi consultat aici.

 

În anul 2018 am lansat prima ediție „Top 100 Români de Pretutindeni”, o inițiativă specială care urmărește promovarea românilor cu rezultate profesionale remarcabile care îi pot inspira pe alți români de acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare. Am început deja să lucrăm la a treia ediție. Aici puteți vedea primele două ediții.

Planurile noastre nu se opresc aici. În exteriorul ţării se află mii de români care îşi doresc să revină acasă. Ei sunt importanţi pentru România şi pot juca un rol esenţial în dezvoltarea ţării noastre. Totul este posibil de realizat dacă există bună-credinţă! Iar noi avem bună-credinţă şi determinare pentru a face lucruri bune pentru români şi România!

 

În perioada 1-4 octombrie 2020 va avea loc a cincea ediție RePatriot Summit. Am început cu “Împreună pentru România”, am continuat să “Investim în România”, am arătat că “Noi Facem” și continuăm să “Credem în România”, o Românie prosperă în continuă dezvoltare pe baza resurselor, oamenilor și oportunităților existente. Ne dorim să generăm noi investiții dar și să aducem instrumente pentru excelență în afaceri, să stimulăm competitivitatea și să ne aducem aportul la educația românilor de pretutindeni prin schimbul de bune practici și de know-how. Mai multe aici.

Mesajul nostru este simplu: România oferă oportunități de afaceri pe care împreună le putem valorifica! Investiți aici! Recomandați România ca destinație de investiții!

 


Despre Romanian Business Leaders

logoRBL2Fundația Romanian Business Leaders – RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de business privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, o țară mai bună pentru români.

Comunitatea Romanian Business Leaders numară peste 190 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape șapte ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete, generate de ei, în domeniile educației, antreprenoriat și bunei guvernări.


Alte Proiecte Romanian Business Leaders