Despre noi

RePatriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contribuitori importanți la bugetele locale și la bugetul național.

RePatriot nu mai este un proiect, deja a devenit o mișcare


Până acum am mers prin Europa, ne-am întâlnit cu peste 3.000 de români, am fost urmăriți online de peste
 7 milioane de români de pretutindeni și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea țării. Până acum au avut loc mai multe conferinţe în Milano, Torino, Londra, Dublin, Madrid, Valencia, Alba Iulia, Focșani, Munchen, Roma, Lyon, Paris, Bergen, Oslo, Summit-ul RePatriot din București și Delta Dunării, sesiuni de discuții în cadrul Summit-ului RBL, Business Days, “Diaspora românească – Vector de dezvoltare” și intervenții în cadrul altor evenimente.

Repatriot_Summit_1

Prima ediție a Summit-ului RePatriot din 2016 a fost un succes, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească bani în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. Mai multe detalii despre activitatea proiectului aici.

RePatriot a propus anul trecut ziua de 15 august (Sărbătoarea Sfintei Maria) să fie ”Ziua RePatriot”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Anul acesta, prima duminică după Sfânta Maria, ziua de 20 august a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica românilor migranți. Mai multe detalii aici.


Mesajul nostru a fost perceput mult mai bine decât ne aşteptam şi deja a fost multiplicat pe reţelele sociale, televiziuni publice şi private, televiziuni online şi este discutat în mai multe medii. Pe 1  decembrie, peste 150 de participanţi au lansat „Noua Declarație de la Alba Iulia”, cu scopul de a uni cele două Românii: Diaspora și Ţara și de a determina autoritățile să considere diaspora o prioritate națională. Textul complet al acesteia poate fi consultat
aici.

În urma demersurilor noastre, am strâns deja un grup de oameni de afaceri importanţi, organizaţii non-guvernamentale şi voluntari care susţin cauza RePatriot. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă.


Planurile noastre nu se opresc aici. În exteriorul ţării se află mii de români care îşi doresc să revină acasă. Ei sunt importanţi pentru România şi pot juca un rol esenţial în dezvoltarea ţării noastre. Totul este posibil de realizat dacă există bună-credinţă! Iar noi avem bună-credinţă şi determinare pentru a face lucruri bune pentru români şi România!

conferinta


Despre Romanian Business Leaders

logoRBL2Fundatia Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, infiintata in iulie 2011. Obiectivul sau este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru business-ul responsabil si, in felul acesta, pentru toti romanii.

Fundatia are ca simbol vizual trei draconi (stindarde dacice), care vorbesc despre radacini puternice, despre capacitate individuala si despre forta grupului – mai mare decat suma fortelor componentilor.

Comunitatea Romanian Business Leaders numara peste 300 de antreprenori si sefi de companii din Romania care, de aproape doi ani de zile, lucreaza voluntar in proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, in domeniile EDUCATIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE si BUNEI GUVERNARI.

Fundatia Romanian Business Leaders actioneaza in patru directii esentiale: (1) concretizeaza proiecte rezultate la Summit-ul anual Romanian Business Leaders, din luna februarie, (2) contribuie la imbunatatirea politicilor publice prin transfer de know how din mediul privat spre sectorul public si propuneri concrete de probleme si solutii catre autoritati, prin grupuri mixte de lucru public-privat, (3) propune prioritati pentru guvernare prin intalnirile periodice sub titlul Agenda pentru Romania, in care oameni de business, lideri ai societatii civile si din politica discuta provocarile si tendintele cu impact major in economie si societate si (4) aduce impreuna liderii din business cu viziune si cu incredere in Romania.


Alte Proiecte Romanian Business Leaders