Despre noi

RePatriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contribuitori importanți la bugetele locale și la bugetul național.

RePatriot nu mai este un proiect, deja a devenit o mișcare

Până acum am mers prin Europa, ne-am întâlnit cu peste 4.000 de români, am fost urmăriți online de peste 15 milioane de români de pretutindeni și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea țării. Până acum au avut loc mai multe conferinţe în Milano, Torino, Londra, Dublin, Madrid, Valencia, Alba Iulia, Focșani, Munchen, Roma, Lyon, Paris, Bergen, Oslo, Silicon Valley, Atena, Bruxelles, Nisa, Anvers, Summit-ul RePatriot din București și Delta Dunării, Summit-ul RePatriot din București și Poiana Brașov, sesiuni de discuții în cadrul Summit-ului RBL, Business Days, “Diaspora românească – Vector de dezvoltare” și intervenții în cadrul altor evenimente.

Repatriot_Summit_1

Primele două ediții ale Summit-ului RePatriot, din 2016 și 2017, au fost un succes! Au fost peste 500 de participanți, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească bani în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. 

RePatriot a propus anul trecut ziua de 15 august (Sărbătoarea Sfintei Maria) să fie ”Ziua RePatriot”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Anul acesta, prima duminică după Sfânta Maria, ziua de 20 august a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica românilor migranți. Mai multe detalii aici.


Mesajul nostru a fost perceput mult mai bine decât ne aşteptam şi deja a fost multiplicat pe reţelele sociale, televiziuni publice şi private, televiziuni online şi este discutat în mai multe medii. Pe 1  decembrie, peste 150 de participanţi au lansat „Noua Declarație de la Alba Iulia”, cu scopul de a uni cele două Românii: Diaspora și Ţara și de a determina autoritățile să considere diaspora o prioritate națională. Textul complet al acesteia poate fi consultat
aici.

În urma demersurilor noastre, am strâns deja un grup de oameni de afaceri importanţi, organizaţii non-guvernamentale şi voluntari care susţin cauza RePatriot. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă.

Planurile noastre nu se opresc aici. În exteriorul ţării se află mii de români care îşi doresc să revină acasă. Ei sunt importanţi pentru România şi pot juca un rol esenţial în dezvoltarea ţării noastre. Totul este posibil de realizat dacă există bună-credinţă! Iar noi avem bună-credinţă şi determinare pentru a face lucruri bune pentru români şi România!

În perioada 4-7 octombrie 2018 va avea loc a treia ediție a Summitului RePatriot– Investim în România la Alba Iulia. În cadrul evenimentului, 100 de antreprenori şi manageri de top din Diaspora se vor întâlni cu 100 de antreprenori şi manageri de top din România pentru a lansa noi parteneriate strategice și de afaceri. Echipa RePatriot își propune să creeze punţi de legătura  care să stimuleze repatrierea cât mai multor români și să aducă Diaspora alături de ţară pentru a fi ancora de stabilitate, securitate şi, totodată, bază pentru accelerarea dezvoltării economice. 

Mesajul nostru este simplu: România oferă oportunități de afaceri pe care împreună le putem valorifica! Investiți aici! Recomandați România ca destinație de investiții!

conferinta-1024x683


Despre Romanian Business Leaders

logoRBL2Fundația Romanian Business Leaders – RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de business privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, o țară mai bună pentru români.

Comunitatea Romanian Business Leaders numară peste 180 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape șase ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete, generate de ei, în domeniile EDUCATIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE si BUNEI GUVERNARI.

 COVER_final

RBL Summit 2018

Sunt multe lucruri de rezolvat și îmbunătățit în România. Iar noi, împreună, suntem neapărat parte din soluție. RBL a început cu un Summit. Suntem la a șaptea editie anul acesta și vrem să aducem alaturi de noi, oameni ca tine, cu aceeași viziune și forță, a căror contribuție să sprijine promovarea și susținerea unor inițiative care transformă în mod real această țară.

Energia în RBL și la Summit este generată de oameni precum Dragoș Anastasiu, Dragoș Dinu, Dragoș Paval, Dragoș Petrescu, Dragoș Roșca, Felix Patrășcanu, Marius Bostan, Felix Tătaru, Gabriel Iștoc, Mirabela Miron, Lucian Butnaru, Emil Munteanu, Marius Ștefan, Mariuca Talpeș, Rucsandra Hurezeanu, Sergiu Manea, Sergiu Neguț, Sergiu Oprescu, Voicu Oprean, care se implică constant în Fundație.

Ei, alături de ceilalți din această comunitate, trăiesc ghidați de valori comune. La bază este încrederea în România. Apoi vine altruismul, din credința că bunăstarea societății o putem obține doar dacă lucrăm împreuna și ne ajutăm unii pe alții. Integritatea este filtrul de onestitate și bună-credință în RBL. În final, acțiunea este cea care concretizează toat energia și bunele noastre intenții. Pe 15 și 16 martie 2018, te așteptăm la cel mai mare eveniment al comunitatii, Summitul RBL. Detalii aici.


Alte Proiecte Romanian Business Leaders