Romanian Performance Excellence Program: Transformarea conducerii și a organizațiilor inspirate de Baldrige
Lansăm o nouă serie Executive Management Program – EMP
Cu toții ne dorim să avem în România companii mai competitive, inovative și orientate spre excelență care să ajute țara noastră să fie mai bună, românii să nu mai emigreze din motive economice, un loc unde ei să revină cu drag.
În anul 2023, Executive Management Program inspirat de Baldrige în România a fost lansat cu succes în coordonarea lui Steven Hoisington, expert Baldrige din Statele Unite și care a acumulat aproape patru decenii de experiență profesională în domeniul managementului calității, al îmbunătățirii proceselor, al managementului de proiect și al managementului operațiunilor.
Ediția a doua a programului începe în luna martie, iar a finalul celor 9 luni absolvenții din organizațiile românești vor avea toate instrumentele necesare pentru a putea implementa conceptele Baldrige în organizațiile din care fac parte sau pe care le conduc.
Moștenirea Premiului Baldrige
Premiul Baldrige, singura distincție prezidențială pentru excelența în performanță din Statele Unite, își are rădăcinile în 1987. Creat inițial pentru a face față concurenței în creștere, în special din partea organizațiilor japoneze, programul a evoluat și a devenit o forță globală cu impact asupra economiilor din întreaga lume. Numit în onoarea lui Malcolm Baldrige, secretarul pentru comerț în timpul administrației Reagan, premiul continuă să susțină valorile de inovare, calitate și orientare către client.
Cadrul Baldrige: Un plan pentru succes
Cadrul Baldrige, care cuprinde șapte categorii – Leadership, Strategie, Clienți, Date, Forța de muncă, Operațiuni și Rezultate – și-a dovedit eficacitatea în diverse sectoare. Organizații notabile precum Tata Group, Ritz Carlton și IBM își atribuie succesul lor durabil implementării Cadrului Baldrige. Îmbunătățirea continuă a programului este evidențiată prin revizuiri și îmbunătățiri anuale la nivelul tuturor categoriilor, adaptând impactul acestuia la diverse sectoare, cum ar fi producția, serviciile, întreprinderile mici, asistența medicală, sectorul non-profit și educația.
The Executive Management Program
Programul românesc de excelență în performanță, care se întinde pe parcursul a nouă luni, oferă o oportunitate unică pentru un grup select de lideri de afaceri de a deveni pionieri și ambasadori ai acestei inițiative transformatoare. Structura programului este concepută pentru a transmite nu doar cunoștințe teoretice, ci și abilități practice, printr-o combinație de traininguri în persoană, sesiuni de schimb de bune practici, ateliere de lucru și mentorat.
Detalii:
– Durată: 9 luni, cu începere în luna martie 2024
– Cursuri de formare: 35 de ore, urmate de ateliere de lucru lunare
– Componente ale programului: Formare în persoană, schimb de bune practici, desfășurare de proiecte, mentorat, întâlniri de grup online, sesiuni cu directori din străinătate
– Format: Sesiuni în persoană și online, studii de caz, sesiuni de dezvoltare a abilităților
– Rezultate: Absolvenți vor avea cunoștințele și instrumentele necesare pentru a implementa programul Baldrige în organizațiile lor
Coordonatorii programului:
- Steven Hoisington: Judecător Baldrige al Statelor Unite și expert național
- Andrei Ghenciu: profesor universitar, Evaluator Baldrige, Lean și Six Sigma Black Belt
- Irina Bentu: Absolventă a Programului de Excelență a Performanței în România în 2023, Lean Six Sigma Black Belt
- Marius Bostan: Antreprenor cu peste 30 de ani de experiență, licențiat în informatică și management
Pe parcursul programului, alți 10 invitați cu o vastă experiență internațională în managementul organizațiilor și al echipelor, vor împărtăși perspective, povești de succes și experiențe de impact.
Steven Hoisington: “Am fost abordat acum câțiva ani pentru a introduce Baldrige în România, o oportunitate pe care am acceptat-o cu entuziasm datorită interesului și angajamentului partenerilor cu care am lucrat. Am avut o carieră lungă și de succes, pentru care mă simt binecuvântat, iar acum este momentul să dau înapoi. Prietenia cu colegii mei români este, de asemenea, un motivator în demersul meu de a ajuta România să adopte modelul Baldrige.”
În cadrul programului se învață din mai multe modele manageriale precum Lean și Six Sigma care sunt adesea folosite de marile companii care sunt onorate cu premiul Baldrige, precum și alte concepte cheie și de actualitate din fiecare categorie a programului.
Participanții vor asimila informațiile necesare și își vor dezvolta capacitatea de a implementa conceptele cheie Baldrige, un know-how atât de important pentru organizații românești.
La finalul EMP, absolvenții vor avea toate instrumentele necesare pentru a putea implementa conceptele Baldrige în organizațiile din care fac parte sau pe care le conduc.
Programul de educație este organizat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană și Repatriot. Pentru înscriere, persoanele interesate sunt invitate să trimită o scrisoare de intenție și un CV la adresa baldrige@fntm.ro până la data de 2 martie 2024. Un interviu, fie personal, fie online, face parte din procesul de admitere. În plus este necesară cunoașterea limbii engleze pentru o mai bună înțelegere a programului.