România – Imagini de vis
Te invităm alături de noi într-o călătorie prin România! O destinație plină de legende, istorie şi bogăţie naturală. O adevărată comoară! Proiectul “România – Imagini de Vis” i-a adus la un loc pe cei care au reușit să ne transmită farmecul României prin fotografiile lor.
Munții Apuseni reprezintă una din cele mai interesante destinații turistice din România, locul unde flora și fauna conviețuiesc într-o armonie a creației, unde orice pietricică face parte dintr-o lume aparte, la straja căreia stau stâncile cu relieful carstic.
Bucovina, regiunea de interferenţe culturale situată „între Orient şi Occident”, conform aprecierii cercetătorului german Erich Beck.
Suceava este una dintre cele mai vechi și mai importante așezări ale României, cu monumente aflate în patrimoniul mondial UNESCO și o frumusețe românească irepetabilă. Totul în Suceava transmite senzația de rădăcini adânci a unui neam cu o istorie bogată, istorie care sălășluiește în fiecare colțișor, pe care o vezi, auzi și simți de fiecare dată.
Delta Dunării s-a format de-a lungul a 10.000 de ani și continuă să crească, fiind considerat cel mai tânăr pământ românesc. Este cea mai bine conservată deltă din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO și este considerată rezervație a biosferei. Este un labirint de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume. Una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă.
În inima României, la intersecția secolelor unde omul trăiește în armonie cu natura se află Copșa Mare, un oraș pictat în culori românești, unde tradițiile și datinile se simt la ele acasă.
Sighișoara, orașul cu farmec medieval ce continuă și astăzi să fie considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999.
Dintre toţi munţii României poate cea mai spectaculoasă privelişte este în zona Munților Bucegi, mai ales când munții sunt priviţi dinspre Valea Prahovei. Masivi și solizi care susţin un imens platou alpin, considerați leagănul turismului montan românesc.
Oradea, un oraș ce poate părea simplu, însă la o privire mai atentă, această locație este de fapt una plină de magie, liniște, eleganță și frumusețe. Peisaj străbătut de Crișul Repede, martor multimilenar al meleagurilor noastre, care oglindește orașul în apele sale uneori limpezi, alteori tulburi întocmai ca și frământată istorie a Oradei. El reprezintă obrazul zbârcit al orașului vechi, dar și proaspetele fețe policrome ale prezentului.
La poalele celui mai înalt vârf din România, de-a lungul frumosului drum Transfăgărășan, se află un lac de acumulare cu o suprafață de aproximativ 900 de hectare, o lungime de peste 10 kilometri și o adâncime de peste 100 de metri: Lacul Vidraru.
Bijuteria satului Ozd este un castel minunat care întâmpină vizitatorii din vârful dealului. Circumstanțele construirii castelului sunt însă incerte – unele surse susțin că a fost construit de Radák István în primul trimestru al secolului al 17-lea, alții că ar fi fost construit de Radák István (II.) în 1682, sau de Pekry Lőrinc la sfârșitul secolului al 17-lea.
Cheile Vălișoarei, numite și Cheile Aiudului sau Cheile Poienii, alcătuiesc o arie protejată în estul Munților Trascău. Cea mai pitorească zonă este cea a Castelului Templul Cavalerilor. De aici pleacă de fapt și majoritatea traseelor care străbat acești versanți.
Lacul Tarnița, popular și adorat de clujeni, oferă un loc aproape de casă pentru o escapadă în natură și o drumeție pe cinste. Dar cum altfel să privești uimitorul baraj și natura care-l înconjoară dacă nu de la înălțime, de la Piatra lui Lucaci?
Coordonator inițiativă: Maier Viorel