Un bilanț excelent pentru România. Bravo, români frumoși!
România noastră frumoasă, cu oameni deștepți și talentați
.
Românii, prin talentul, îndemânarea și inteligența lor, câștigă pretutindeni respectul lumii. Pe majoritatea lor nu-i știm, dar avem nevoie de bunul lor exemplu pentru că ne dă încredere că se poate. Mai jos doar câțiva dintre cei care au obținut rezultate remarcabile în această perioadă. Români care țin steagul sus prin munca și priceperea lor.
Țara noastră se află pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii. Mulţumiri şi felicitări Societății pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Încă o dată rezultatele de la această ediţie, pentru că merită ţinute minte: Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur; Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint; Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie) – medalie de argint; Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti); locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii; locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă. Mai multe aici.
.
.
David Popovici cel mai rapid om din lume la înot. Înotătorul român, campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, evoluează luni, pe 15 august, pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, de această dată în proba de 200 de metri liber. Finala va fi transmisă LIVE pe TVR1, la ora 19.06. Mai multe aici.
Update: David Popovici a câștigat în stil mare și finala din 15 august! Tocmai a devenit campion european la seniori și în proba de 200m liber. Detalii aici.
.
Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Adrian Munteanu, au cucerit aurul în proba feminină de 8+1, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. Echipajul a fost cronometrat cu timpul de 06 min 26 sec 38/100, devansând Marea Britanie (06:28.02) şi Olanda (06:35.68). Citește mai multe aici.
Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrânceanu au obţinut medalia de în proba de dublu rame, la Campionatele Europene de la Munchen în 13 august. Mai multe aici. Tot sâmbătă, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au cucerit medaliile de aur în proba masculină de dublu rame. Detalii aici.
.
Simona Halep a câştigat turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, duminică, după ce a învins-o în finală pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, cu 6-3, 2-6, 6-3. A câştigat astfel pentru a treia oară Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto.Vezi mai multe pe newsweek.ro.
.
Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, 13 august, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, în proba de dublu vâsle feminin. Mai multe aici.
.
Tot în aceste zile sportivele românce Sabrina Maneca-Voinea, Amalia Puflea, Sabrina Maneca-Voinea, Amaliei Ghigoarţă au cucerit, duminică, în 14 august, două medalii de aur, două de bronz și una de argint, în finalele pe aparate, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Munchen. Mai ulte aici.
.
RePatriot cheamă continuu oamenii de afaceri de pretutindeni alături pentru sprijinirea sportului românesc pe termen lung, prin atragerea sportivilor din Diaspora mai aproape de Țară, în contextul migrației de proporții din ultimii ani.
“Conectarea românilor de pretutindeni cu Țara este misiunea noastră, asumată sub steagul RePatriot, pentru care lucrăm neîncetat. Ne dorim să revină acasă cât mai mulți români vrednici, campioni în domeniile lor. Astăzi, ne adresăm sportivilor de origine română pe care vrem să-i vedem la competiții purtând drapelul României și deopotrivă tuturor românilor din diaspora chemându-i să încurajeze din tribune sportivii României.“, a spus Marius Bostan, Inițiator RePatriot, la lansare acțiunii comune cu COSR. Amintim aici și emisiunea prin care sprijinim sportivii de pretutindeni: UP! Digi24.
.
România face istorie în Germania la Stuttgart, la una dintre cele mai are mari competiții mondiale, GOC, obținînd Golden Cup si un numar de 10 medalii de aur, 8 medalii de argint și 7 de bronz.
În perioada 9-13 august s-a desfășurat cea de-a 34-a ediție a GOC unde Kis Robert și Stelea Sonia Maria au luat Locul I și medalie de Aur. Colegii lor, de categorie tineret, Mihai Claudiu – Rafa Mădălina, au concurat în această competiție de adulți, reușind să danseze semifinala, ocupând locul 11. Locul 2 și medalie de argint la această categorie a obținut tot o pereche din România, Alex și Maya Rusu, sportivi din Baia-Mare. Mai multe aici.
.
În iulie, elevii români au adus țării noastre șapte medalii pentru echipele României la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa. În secțiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Șoie (clasa a IX-a/Colegiul Național “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a/Colegiul Național “Constantin D. Loga” din Timișoara) – medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Pitești) – medalie de argint și Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National “Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz. Iar în competiția seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași) a obținut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București) și Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educațional “Lauder-Reut” din București) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Mai multe aici.
Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani la Olimpiada Internațională de Matematică! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial pentru olimpicii români: Robert Dragomirescu, David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Vlad – Titus Spătaru, Andrei-Giovani Chiriță, Radu-Andrei Lecoiu. Lot coordonat de profesorii Cătălin-Liviu Gherghe și Marius Perianu. Citește mai multe aici.
.
Tot în iulie, echipa României a obținut un rezultat excepțional la Olimpiada Internațională de Fizică – IPhO2022, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa – Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.
.
Românii de pretutineni simt apartenența, merg în tribune și postează pe retelele sociale pentru a ne arată tuturor că se poate! Sigur mai aveți și voi exemple și vă invităm să ni le trimiteți la office@repatriot.ro pentru a le promova. Este extraordinar pentru întărirea identității.