Români de departe promovați și premiați la Gala Cariere 2017
Români de pretutindeni premiați la Gala Cariere 2017. Revista Cariere dedică și în acest an o Gală specială personalităților și proiectelor cu impact major asupra societății române
Prin categoria “Românii de Departe”, sunt promovate și premiate personaje inspiraționale, specialiști, oameni de știință, medici, artiști foarte apreciați peste hotare, dar mai puțin cunoscuți în România.
Vă invităm să citiți poveștile nominalizaților din acest an și să-i votați pe gala-cariere.ro.
Dr. Adrian Lobonțiu: „Calitatea unui om se măsoară prin cantitatea de incertitudini pe care o poate suporta”.
Dr. Adrian Lobonțiu este unul dintre pionierii și promotorii chirurgiei robotice și satelitare, dar și al chirurgiei fără incizie – domenii de avangardă, care schimbă din mers medicina viitorului. Mai cunoscut în străinătate decît în propria țară, reputatul chirurg și-a câștigat respectul profesioniștilor în domeniu prin talent și muncă susținută, dublate de un fel propriu de a-i păsa de oameni – pacienți și colegi. La toate conferințele internaționale și congresele de specialiate – și sunt multe în fiecare an – își începe sau își termină discursul spunând: „Bazele medicale le am din România. Și sunt mândru de asta”. Citește mai departe aici.
Oana Lungescu
Oana Lungescu este de șapte ani principalul purtător de cuvânt al NATO, considerată ca având cea mai îndelungată experiență în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Cea mai mare parte a carierei sale s-a scris, fără voia ei, în afara granițelor României, ca jurnalist BBC și BBC World Service, culminând în 2010 cu numirea sa ca purtător de cuvânt pentru NATO. De formație filolog, absolventă a Facultății de Filologie a Universității București, secția engleză-spaniolă, în 1981, activitatea profesională a Oanei Lungescu a fost marcată din tinerețe de stigmatul comunismului. Citește mai departe aici.
Emilian Popa, antreprenor în e-commerce: Dacă Africa reușește, cum să nu reușească România?!
Emilian Popa este investitor și antreprenor, specializat pe accelerarea comerțului electronic în Africa și Orientul Mijlociu. A fost implicat în dezvoltarea unora dintre companiile e-commerce cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Africa de Sud, Nigeria, Rusia, Germania, Israel, India, Emiratele Arabe Unite, China sunt câteva dintre țările în care Emilian Popa a făcut afaceri. Țelul său este ca toate companiile pentru care implementează modele de business să devină campioni la nivel regional și global. Ctește mai departe aici.
Anca Drăgan – doctor în robotică la Universitatea Berkeley, la mai puțin de 30 de ani.
Anca Drăgan a învățat la Brăila, iar acum este cercetător și profesor la UC Berkeley. La doar 29 de ani! Vorbește despre roboți care vor cuceri lumea, despre inovație, competitivitate la cel mai înalt nivel, despre ambiție și responsabilitate, despre ce are sistemul de învățământ din România și nu au altele din lume, despre ce au de învățat românii de la americani și despre faptul că și-a găsit locul, dar că acest deziderat a fost obținut prin foarte multă muncă și studiu. Anca Drăgan a fost unul dintre puținii solicitanți admiși la toate cele patru universități din Statele Unite care își dispută supremația: Stanford, Berkeley, MIT, Carnegie Mellon. A obținut doctoratul la Carnegie Mellon, apoi a venit la UC Berkeley, ca profesor și cercetător. Locuiește în San Francisco și chiar dacă a plecat de ani buni din țară, Anca e mai tot timpul în legătură cu țara sa. Citește mai departe aici.
Alexandra Dariescu: Fiecare artist este un ambasador al țării sale peste tot în lume.
Este prima pianistă româncă ce a susţinut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. A fost desemnată Woman of the Future la secţiunea „Art and Culture”, singurul artist premiat care nu îşi are originea în Regatul Unit al Marii Britanii. Tânăra pianistă de doar 32 de ani își are originea la Iași, unde și-a început studiile de muzică la recomandarea mamei, și este o self made woman care și-a construit cariera doar prin muncă și talent. Citește mai departe aici.
Adrian, Oana, Emilian, Anca și Alexandra sunt nominalizați la Gala Revistei Cariere 2017 la categoria “Români de departe” și îi puteţi vota până pe 14 decembrie, ora 24:00, aici.