SuperTeach și RePatriot aduc în premieră profesorii români de pretutindeni împreună
Pe 30 ianuarie vă așteptăm la conferința “Revoluția mentalității în educație – Toți pentru unul și unul pentru toți”, un eveniment care va aduce în fața noastră profesori invitați de pe 3 continente (Asia, America și Europa) care vor prezenta experiențele și soluțiile adoptate în școlile din străinătate, aplicabile cu succes și în România pentru a îmbunătăți sistemul educațional, de la firul ierbii.
În ultimii ani, există o tendință de creștere a contribuțiilor diasporei la dezvoltarea țării de origine, precum și de maximizare a rolului guvernelor în crearea unui mediu favorabil angajării diasporei. Dintr-o perspectivă politică, comunitățile din diaspora au fost recunoscute în mare măsură ca actori puternici ale căror activități afectează dinamica economică, politică și socială a țărilor lor de origine. Diaspora este, de asemenea, o sursă majoră de investiții directe, de dezvoltare a pieței, de transfer de tehnologie, filantropie, turism, contribuție politică de noi atitudini și influență culturală.
2020 a adus numeroase provocări în sistemele educaționale din întreaga lume. A fost un an în care profesorii au învățat cot la cot cu elevii descoperind noi tehnologii de videoconferință, zeci, sute de platforme sau aplicații educaționale, întărind concluzia că e cel mai bun moment de schimbare a sistemelor educaționale din întreaga lume, de adaptare a acestora la nevoile secolului 21.
- Cum putem valorifica puterea diasporei în educație?
- Cum putem canaliza această sursă către ceea ce este cel mai important în dezvoltarea sustenabilă a României.
- Cum putem construi și dezvolta comunități colaborative cu profesori români de pretutindeni?
- Care sunt experiențele similare și care sunt soluțiile adoptate în diverse țări aplicabile cu succes în România pentru a îmbunătăți sistemul educațional, de la firul ierbii?
- Cum putem contribui fiecare la îmbunătățirea educației în România, profesori, antreprenori, părinți implicați?
- Cum putem ajuta la dezvoltarea, îmbunătățirea școlii în care am învățat?
Obiectivul pe termen lung este ca România să atingă acel grad de dezvoltare pentru ca cei din diaspora să aibă opțiuni reale să se întoarcă acasă, știind că și acasă munca lor este recunoscută și răsplătită și conditiile de trai similare. Decizia de a trăi și a munci în străinătate trebuie să devină doar o chestiune de alegere, nu una de constrângere.
Vă invităm în 30 ianuarie la Conferința SuperTeach & RePatriot – Revoluția mentalității în educație – Toți pentru unul și unul pentru toți să răspundem la aceste întrebări împreună cu profesorii din comunitatea SuperTeach și prietenii din comunitatea Repatriot. Pentru înscrieri vă invităm să completați formularul de aici.