RePatriot: Suntem în prima linie de acțiune contra pandemiei prin acțiuni directe de susținere a companiilor noastre și a celor care revin Acasă.
Ambasadorii și membrii comunității RePatriot sunt implicați în configurarea politicilor publice necesare în această perioadă complexă, în ajutorarea celor care doresc să revină în România, în găsirea de soluții antreprenoriale care să satisfacă criza de materiale medicale și sanitare atât de necesare, în găsirea soluțiilor pentru micșorarea efectelor economice și de sănătate în comunicarea strategică necesară în aceste zile. Suntem mândri că inspirăm acțiuni benefice și ne adaptăm activitatea la situația existentă.
Numărul românilor din străinătate care intră în țară este mult mai mic decât în perioada similară a anului 2019. Ei se întorc acasă în mod natural pentru că sunt prietenii, frații, copii, părinții sau bunicii noștri. RePatriot contracarează comentariile răutăcioase la adresa lor și revărsarea unui val de ură care nu ne face cinste. În această perioadă mesajul nostru a fost că ar trebui să fim mai uniți și mai înțelepți ca oricând.
Orice român, de oriunde, are dreptul să vină #Acasă cu respectarea constrângerilor situației existente în România. Este important ca toți cei care călătoresc să se informeze, să știe condițiile și să ia în calcul perioada de carantină.
În istoria României au fost timpuri foarte grele de război, foamete, comunism, ciumă, tifos și alte nenorociri. Românii au reușit să reziste și să înfrunte Răul oricare ar fi fost forma sa.
Acum avem în față un virus gripal și este momentul să arătăm mai multă unitate și înțelepciune, să citim cu atenție alertele oficiale și să luăm măsuri de prevenție, oriunde ne-am afla!
Să facem eforturi să sprijinim orice român aflat în situații critice. Mulțumirile noastre speciale merg către prietenii și ambasadorii noștri din Italia și alte țări, a liderilor din comunitățile din Diaspora care au făcut sacrificii să poată ajuta semenii.
Am combătut exagerarea, trunchierea și distribuirea știrilor false care produc panică nejustificată și care poate avea efecte negative încetinind rezolvarea adevăratelor probleme.
Felicităm românii care au revenit pentru răbdare și înțelepciune și felicităm autoritățile pentru rezolvarea și fluidizarea traficului la frontieră, cu respectarea regulilor de prevenție necesare.
Dumnezeu să apere România și pe toți românii, să ne ajute să trecem cu cât mai puține daune prin această situație de criză.
- Curieratul nu a suferit perturbări în România și astfel livrările la domiciliu asigură românii cu lucruri necesare în această perioadă. Felix Pătrășcanu este pe baricade dar găsește timp și pentru implicarea în generarea soluțiilor de atenuare a crizei economice. În același timp comunică.
- Dragos Anastasiu implicat în găsirea soluțiilor pentru economie și în special pentru sectorul HoReCa lovit de pandemie și măsurile de protecție luate. A pus la dispozitie 100 de mașini pentru cadrele medicale prin una dintre companiile sale.
- Valentin Făgărășian își protejează afacerile și angajații dar în același timp acționează în Italia împreună cu alți lideri din comunitate pentru rezolvarea căilor de transport de întoarcere acasă. Este în permanentă legătură cu reprezentanții Statului Român în Italia dar și cu decidenții de la București.
- Simona Pirtea caută soluții legale pentru companii și ajută pentru strângerea de fonduri la Suceava.
- Gabriel Aftenie implicat în acțiuni de voluntariat și sprijin și reușește să facă și traduceri legalizate.
- Marius Țapu este implicat și coordonează două grupuri care dezvoltă producția în România pentru cele necesare în această perioadă.
- Bianca Grip acționează la Sibiu, atrage sprijin și comunică pozitiv în mediul on-line.
- După organizarea extraordinarei misiuni din Cipru, Mihai Dohotar ajută activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și este și în legătură cu comunitatea din Grecia în timp ce face planurile de repatriere a afacerilor.
- Dorin Fleșeriu acționează la Bruxelles și în România, Lucian Rotar la Paris și Oradea, iar George Roth în San Francisco a sprijinit călătoria unui grup de tineri antreprenori pe meleaguri americane și este conectat permanent cu România.
- Mirabela Miron oferă consiliere pentru găsirea finanțărilor, soluțiilor anti-criză, aplicarea șomajului tehnic și a altor măsuri luate de Guvern în timp ce Ovidiu face față provocărilor businessului încercat de Covid19, iar împreună împart pachete de bază persoanelor în nevoie.
- Nicu Știrbeț ține steagul sus și conectează Basarabia cu România, Mirela și Mihai Ungurenuș fac față unor noi provocări în afacerile personale și sunt implicați în activități de ajutorare.
- Florin Furdui se implică în activitatea strategică a RBL și caută soluții pentru business în situații de criză.
- Andra Giucă face față provocărilor schimbării planurilor de comunicare ale clienților care măresc bugetele pentru a se adapta la situația actuală.
- Dragoș Roșca este Președintele RBL în aceste vremuri și să știți că nu este deloc simplu. Pentru că RBL este o organizație mare, cu multe personalități și cu o agendă ambițioasă ce are nevoie de oameni curajoși care să acționeze decisiv în situații de criză.
- Nicuța Enache ne atrage on-line cu mâncăruri speciale pregătite spre a fi comandate acasă pentru a rezista într-o industrie greu încercată. Dana Bucin din Connecticut anunță donații pentru spitale și are o activitate strălucită în comunitatea din Diaspora.
- Alina Balațchi și frații Boca sunt dedicați ajutorării aproapelui și în aceste momente sunt implicați în rezolvarea crizei de la Suceava.
- Gabriel Iștoc caută soluții pentru relansarea post-criză, Costel Buliman la Torino încearcă să sprijine cu aparatură și materiale sanitare, Felix Tătaru implicat în căutare de soluții post-criză, în comunicare strategică și împreună cu Nadia în găsirea celor mai bune programe pentru ItsyBitsy.
- Hilde Brandl este în luptă, vine cu soluții și cu o abordare pozitivă pentru a alunga panica cea preamult instalată.
- Viorica Pătrăucean, Aurelian Ionescu și Gabriel Prefac continuă acțiunea de coordonare a eforturilor pe secțiunea de Inteligență Artificială.
- Roxana David a făcut un ghid de comunicare on-line în vremuri de criză și dă sfaturi celor aflați la grea încercare.
- Rareș Dinu, un voluntar RePatriot pe care multe organizații l-ar dori, ține activitățile zilnice sub observație și face managementul e-mailurilor primite la RePatriot.
- Radu Rughiniș a găsit soluția pentru livrare la domiciliu a bunătăților extraordinare și ne așteaptă (doar cate unul în șir indian) La Bottega del Tartuffo unde a ridicat steagul RePatriot.
- Claudiu Vrânceanu publică un studiu făcut pe 120 de firme de tech din România în legătură cu impactul Covid-19 asupra afacerilor.
- Ar mai fi multe de spus despre mulți oameni dragi nouă, pe care îi apreciem, dar promitem că revenim în episodul următor și de ce nu poate provocăm pe cineva să scrie o carte despre aceste vremuri.
- Marius Bostan comunică permanent, acționează pentru sprijinirea companiilor unde este acționar, acordă consiliere strategică anticriză, a reușit lansarea unei linii de producție noi, generează și inspiră noi proiecte care se dezvoltă independent și sprijină cauza RePatriot.
- Sute de alți lideri RePatriot sunt implicați pretutindeni în acțiunea benefică de micșorare a efectelor crizei generată de coronavirus. Așteptăm de la toți să ne relateze cât mai des activitatea lor la office@repatriot.ro și să ne asigurăm că toți suntem bine sănătoși.
Dumnezeu să apere România și pe toți românii, să ne ajute să trecem cu cât mai puține daune prin această situație de criză.
Grigore Costin