RePatriot: Istorie. Prezent. Viitor.
Conferința specială RePatriot din acest an de la Alba Iulia a fost dedicată Unirii cu scopul de a întări puntea de legatură între romanii de pretutindeni și cei din Țară și o pledoarie pentru revenirea acasă prin inițiative antreprenoriale. Cele mai importante teme ale evenimentului au fost legate de evocarea acțiunilor noastre de până acum, prezentarea inițiativelor pentru 2018 și o chemare la acțiune cât mai intensă în prag de Centenar.
“Am mers la Alba Iulia să ne omagiem înaintașii, să ne cinstim eroii, să sărbătorim România și să ne gândim la viitor. Ideile și acțiunile noastre inspiră foarte multe acțiuni și se extind mai mult decât am intuit la înițierea proiectului RePatriot. Românii din țară și de pretutindeni fac lucruri bune, concrete, pentru familiile, comunitățile și pentru afacerile lor. Ei sunt eroii României de astăzi, ei generează bunăstarea. Noi, RePatriot, prin cea ce facem descătușăm aceste energii și inspirăm forțele bune să acționeze.” a declarat Marius Bostan, inițiatorul RePatriot.
Un grup de antreprenori din echipa RePatriot a mers la manifestările prilejuite de Ziua Națională și a participat la cea de-a treia ediție a Conferinței RePatriot, la Alba Iulia.
Au fost prezenți membri ai Romanian Business Leaders, antreprenori și reprezentanți ai autorităților locale, parteneri și invitați care susțin proiectul, precum: Indrei Rațiu, Mircea Hava, Marius Bostan, Felix Pătrășcanu, George Roth, Iulia Scântei, Ion Lixandru, Bianca Grip, Sergiu Manofu, Gabriel Iștoc, Mirabela Miron, Gabriel Aftenie, Daniel Breaz, Alexandra Bădicioiu, Roxana Olaru, Andra Giucă și mulți alți întreprinzători din regiune și din toată țara care susțin proiectul.
“Repatrierea diasporei se poate face în primul rând prin: oameni, capital și/sau know how”, a spus George Roth, Consul Onorific al României în San Francisco.
Echipa RePatriot a lucrat în ultimii doi ani la acțiuni efective de apropiere a românilor din Diaspora de Țară, de comunitatea oamenilor de afaceri în special, de stabilire a unor legături de încredere și de prezentare de oportunități concrete.
Au fost zeci de conferințe și întâlniri, cu prezentarea oportunităților de investiții, mii de ore de asistență și discuții, prezentarea a sute de cazuri de reușită, exemple personale prezentate direct, dezvoltarea de proiecte de afaceri concrete, prezentarea situației administrative, legale și fiscale din țară, educație managerială și antreprenorială, furnizarea de consiliere și informații privind surse de finanțare, zeci de mii de kilometri parcurși de membrii echipei, zeci de acțiuni de implicare a administrațiilor locale, 130 de ambasadori RePatriot care pledează pentru repatrierea prin antreprenoriat, campanie continuă de informare în mass-media și rețele sociale și multe alte acțiuni în sprijinul acestei cauze. Toate aceste lucruri au fost făcute cu suport privat de o comunitate de oameni și companii care merită aprecierea și mulțumirile noastre.
“Aproape 60% dintre românii plecați vor să se întoarcă Acasă, iar noi dorim să le oferim mai multă încredere şi oportunitaţi de investiţii pentru anul 2018. România va deveni o ţară mai antreprenorială cu implicarea compatrioţilor noștri de peste hotare pe care îi vom celebra şi premia anul viitor la Centenar”, a declarat Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier și Lider al proiectului RePatriot.
VIDEO CONFERINȚĂ
Evenimentul de la Alba Iulia a fost locul de întâlnire pentru oamenii de afaceri din România care vor să aloce timp și să investească în proiectele consacrate ale RePatriot și în inițiativele noi care vor fi puse în practică în 2018.
Dintre cele mai importante proiecte RePatriot care vor fi dezvoltate în 2018 amintim organizarea RePatriot Business Summit 2018 la Alba Iulia, în prima săptămână a lunii octombrie, și Top 100 Români din Diaspora.