PUNȚI DE ÎNCREDERE
Atunci când comunitatea este în suferință, sau vrea să-i fie mai bine, oamenii din cele două ‘teritorii’ trec punțile cu încredere și își unesc forțele pentru a reuși.
Pentru a ajunge aici metodele clasice nu funcționează! Cele mai multe întâlniri dintre reprezentanți ai instituțiilor de stat și publice și cei ai firmelor private au scopul de a face o ‘tranzacție’. Se prezintă pretenții și se fac concesii, dar fiecare rămâne pe ‘malul’ său!
Spre deosebire de acestea, întâlnirile ‘Punți de Încredere’ au scopul de a crea ‘relații’ între cele două zone ale aceluiași întreg – comunitatea.
A construi ‘punți’ înseamnă a te uita spre celălalt mal, a-i înțelege pe oamenii de acolo, a înțelege întregul și a construi – centimetru cu centimetru, cărămidă cu cărămidă – o bază pentru relație, având încredere că și ceilalți fac la fel!
Scopul proiectului
Traversăm o perioadă în care se pune accentul mai mult pe ceea ce ne desparte, iar asta duce la confruntări dure pentru a câștiga teritorii și pentru a accesa resurse. România nu este nici ea ferită de aceste tendințe, iar una pe care se pune presiune în ultima vreme este despărțirea dintre oamenii care lucrează în instituțiile publice și de stat pe de o parte și oamenii din zona privată pe de altă parte. Această despărțire în două “teritorii” și confruntările generate de ea produc o spirală descendentă, cu consecințe severe asupra bunăstării cetățenilor, în fiecare comunitate și în toată țara.
Proiectul întâlnirilor “Punți de Încredere” a fost lansat la RBL Summit 2017 și își propune ca misiune construirea de ‘punți’ între aceste două ‘lumi’ care au funcții diferite, dar sunt create cu scopul ca, împreună, să genereze bunăstare.
Echipă de proiect: Trusca Marian, Daniela Marișcu, Laura Florea, Octavian Bădescu și Claudiu Vrânceanu.
Contact: