Programul Femeia Antreprenor se întoarce în 2024 cu un buget de 200 de milioane de lei
Programul Femeia Antreprenor se întoarce în 2024, cu un buget de 200 de milioane de lei, pentru microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) deținute de femei în proporție de cel puțin 50%. Astfel, în perioada 30 Iulie – 30 Septembrie se vor putea depune proiectele pe platforma https://minimis.imm.gov.ro.
Se vor finanța aproximativ 1000 de companii, ceea ce creează o concurență extraordinar de mare dar pentru a putea crește șansele și a obține punctajul maxim compania trebuie să respecte următoarele criterii:
- Durata de timp în care o persoană de sex feminin a deținut calitatea de asociat într-o organizație, care se extinde pe o perioadă de peste doi ani.
- Perioada în care o femeie a deținut funcția de administrator într-o organizație a fost mai mare de șase luni.
- Contribuția financiară asigurată de parteneri sau beneficiari, care reprezintă 30% din totalul costurilor proiectului/
- Compania a realizat profit operațional în anii 2022 și 2023.
- Compania va crea și va păstra două locuri de muncă noi pentru o perioadă de cel puțin 24 de luni.
- Proporția alocată achiziționării echipamentelor tehnologice trebuie să fie de cel puțin 60% din totalul bugetului eligibil al proiectului.
Proiectele cu punctaj egal se departajează după valoarea exactă a profitului din exploatarea aferent exercițiului financiar 2022.
Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt echipamente tehnologice, echipamente TIC, soluții software, imobile și spații mobile de lucru, mijloace de transport, cursuri de formare, consultanță și cheltuieli operaționale (salarii, utilități, chirii etc.).
În cheltuieli operaționale se încadrează cheltuieli pe salarii, utilități, chirii etc. într-o sumă maximă de 60.000 de lei.
Pe digitalizare sunt eligibile investițiile în hardware, software, securitate cibernetică și formare profesională necesare modernizării proceselor organizaționale.
În categoria de cheltuieli eligibile sunt cuprinse și investiții în echipamente, aparatură și mobilier necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii și funcționării eficiente a unei organizații.
Mai multe puteți vedea în prezentare – aici, pusă la dispoziție de Ambrozie Consulting.