Povestea Pickles- Alexandra Blaș întoarsă din diaspora a pus bazele unei afaceri de succes.
În plină pandemie, Alexandra Blaș a avut curajul de a-și deschide în București un local al cărui meniu gravitează în jurul murăturilor prăjite, un remediu excelent pentru mahmureală. Dar la Pickles ea pregătește multe alte chestii delicioase, care nu prea se mai fac în alte locuri din București – de exemplu: un super sandviș cu calamar prăjit sau clam chowder. Ultimii 5 ani i-a petrecut în bucătăriile mai multor restaurante din Londra, de unde a și acumulat suficientă experiență pentru a face acest pas important. Iată ce ne-a povestit despre întreaga experiență:
Cum a apărut Pickles? Cum ai ajuns la acest concept și cine sunt oamenii din spatele acestui loc?
Pickles a apărut brusc, din dorința mea de a mânca și de a le servi și altora murături prăjite și grilled cheese, dar și din plăcerea de a mă juca cu oțet și saramuri – unde e foarte mult loc de experimentat.
Am deschis Pickles singură, cu o mega susținere din partea familiei, pe care încă o chinui. Am deviat puțin de la planul inițial (care nu includea pandemia prin care încă trecem) și am încercat să adaptez meniul condițiilor actuale.
Prin ce se deosebește restaurantul tău de concurență?
Nu m-am gândit foarte mult la asta – cred că toți facem lucruri diferite, că ne putem inspira unii de la alții și că încercăm să învățăm din greșelile pe care le-au făcut alții înaintea noastră.
Care a fost cea mai mare provocare de care te-ai lovit?
Să am răbdare, de departe. Unul din motivele pentru care am început să fac mâncare a fost acela că puteam să văd rezultatele muncii mele destul de repede. Să deschid Pickles n-a durat chiar cât credeam eu că poate dura și am avut destule momente în care am fost frustrată că nu puteam găti încă.
Ce planuri de viitor ai? Ce urmează pentru Pickles și pentru Alexandra Blaș?
Mi-e greu să mă gândesc, cred că și anul acesta va fi la fel de incert ca 2020. Voi continua să fac ce am făcut până acum, mai bine unde se poate și e loc. Un singur lucru e sigur, se vor prăji foarte multe murături. 🙂
Articolul complet pe www.zilesinopti.ro