Orașele din România au o singură direcție de dezvoltare – Smart City
Orașele care se modernizeză atrag locuitori, investitori și turiști, iar comunitatea prosperă
Orașele se schimbă mereu, iar cetățenii se adapteză rapid la noile inovații care le simplifică traiul și devin tot mai prezente în viață lor. Astfel, cerințele lor cresc și în raport cu administratorii orașelor. De aceea, edilii ar trebui să țină pasul cu tehnologia care avansează într-un ritm accelerat și să rămână informați și deschiși la schimbări sau adaptări în funcție de noile trenduri.
Există în acest moment o explozie a posibilităților de analiză a datelor și a schimbului de informații în timp real, ceea ce face esențial ca cei care conduc statul și administrațiile locale la orice nivel, nu doar IT, să înțeleagă și să integreze proactiv aceste schimbări tehnologice.
De la operațiunile administrative și de siguranță publică până la transport și utilități, sănătate și educație, este timpul că orice oraș să înceapă să se transforme într-un Smart City.
Dezbaterea Smart City: noi oportunități de business între companiile private și autoritățile publice
„Avem inteligență suficientă și nu ne putem permite să rămânem în urmă țărilor civilizate. Primul pas în acest drum este înțelegerea cât mai profundă a nevoilor și problemelor cetățenilor și mediului de afaceri care pot fi soluționate cu ajutorul tehnologiei și comunicaților de ultima generație. Determinarea administrației și implicarea cetățenilor în adoptarea tehnologiilor salvează bani și timp prețios. E timpul că liderii tehnologici ai României să facă apostolat în comunități și să explice tuturor beneficiile tehnologiei administrate cu înțelepciune ”, declară, Marius Bostan, inițiatorul RePatriot și al proiectului Smart City Alba Iulia.
Prin Dezbaterea Smart City care va avea loc la București, pe 16 și 17 mai 2018, se deschid noi oportunități de business între companiile private și autoritățile publice. La această ediție vor fi prezentate noi soluții apărute în domeniul Smart City, care au fost concepute sau implementate în ultimul an.
Companiile private propun noi versiuni ale soluțiilor smart city sau inovează noi metode de a simplifică viață locuitorilor și administratorilor orașelor. Evenimentul creează o platformă de cunoaștere pentru politici și strategii urbane și cadrul de interacțiune și colaborare între instituții, organizații și companii.
Învățăm din experiență orașelor dezvoltate în alte țări, cum au găsit soluții uimitoare pentru progres și prezentăm modul în care unele orașe din România au înțeles că există o singură direcție de dezvoltare – Smart City.
Participă
Prezentarea aplicațiilor noi și a ultimelor versiuni ale soluțiilor smart city existente
Sunt invitați să participe reprezentanți ai companiilor furnizoare de soluții și echipamente IT&C dedicate modernizării orașelor, ai autorităților locale și instituțiilor din subordinea primăriilor, ai companiilor financiare și de furnizare a soluțiilor de plăti inteligente, mediului academic, organizații profesionale și patronale, start-up-uri. Cu această ocazie, participanții vor putea află și vedea aplicații noi sau ultimele versiuni ale soluțiilor existente, dar vor avea și oportunitatea de a întări legătură cu furnizorii de soluții smart city.
Speakerii evenimentului va vor oferi noi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare. În cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pe cele mai importante direcții de dezvoltare a unei localități.
Prezentarea a 10 start-up-uri la Start Up Demo Night
Dezbaterea se va încheia în prima zi cu un maraton al soluțiilor inovative, oferite de 10 start-up-uri autohtone, care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață al locuitorilor orașelor și care pot să stabilească trenduri în domeniu. Vor fi prezentate soluții smart city de firme recent înființate (2016-2018), în vederea finanțării acestora de către investitori privați sau cooptarea în alte proiecte deja existente. Start-up-urile încă se mai pot înscrie pentru prezentări, la office@concordcom.ro.
A două zi, pe dată de 17 mai 2108, discuțiile vor continuă în cerc restrâns cu întâlniri bilaterale de business, pentru cei care se vor înscrie în mod special.
Prezentarea evenimentului și agenda draft care va fi completată pe măsură ce primim confirmările invitaților noștri, le puteți găsi aici.
Vă așteptăm la București pe 16-17 mai pentru a descoperi oportunitățile pe care tehnologia le pune la dispoziție pentru o administrare modernă a oricărui oraș. Orice problema întâmpinați în acest moment, își poate găsi răspunsul la acest eveniment, unde puteți pune bazele unor colaborări viitoare.
***
Evenimentul este organizat de Concord Communication și partenerii noștri – Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) și este condus de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională. Înscrieri aici.