Nicuţa Enache
A lucrat 12 ani în Italia, iar acum are propriul restaurant în Capitală
Nicuţa Enache (Niki) a plecat din România imediat după ce a absolvit liceul, în urmă cu 12 ani, şi a ales Italia, unde a lucrat în tot acest timp în domeniul restaurantelor, în Roma, la „doi paşi“ de Vatican. În luna martie a anului trecut însă, ea a decis să revină în ţară, a închiriat o casă în Bucureşti şi a început să pregătească deschiderea propriului restaurant. A investit peste 30.000 de euro în Osteria Ciao Niki, de pe strada Mihai Eminescu din Capitală, care şi-a deschis uşile la începutul lunii decembrie. Pe lângă serviciile de restaurant, Ciao Niki mai comercializează produse aduse din Italia precum prosciutto, brânzeturi, paste, dar şi vinuri.
„Am plecat după ce am terminat liceul împreună cu soţul meu pentru că atunci erau mai multe şanse să ai un trai mai bun în străinătate. Dar nici acolo nu ai parte de o viaţă foarte bună şi te loveşti de multe probleme, de oameni care te tratează urât şi pentru care nu mai contezi când, dintr-un motiv sau altul, nu mai poţi munci. În primii ani mi-a fost greu să mă integrez, nu am vorbit italiana o perioadă bună de timp pentru că 80% din angajaţi erau români“, spune Niki.
Timp de doi ani Niki a făcut „naveta“ între cele trei locuri de muncă, iar în octombrie 2013, când a reuşit să achite ultima rată pentru maşină, a decis că este momentul să se întoarcă în ţară şi să muncească pentru ea, lăsând în urmă un venit de 2.500 de euro net pe lună.
Sursă foto: Osteria Ciao Niki