Mihai Dohotar
Mihai a încercat de mai multe ori să plece în Germania, dar nu a reușit. Era destul de greu pe vremea aia. În 1996 a reușit însă să plece printr-un prieten în Grecia. A început cu munca de jos și ușor, ușor și-a adus și familia alături. Uterior patronul a început să-l stimuleze cu ceva procente în plus, să îl încurajeze și așa a început să progreseze.
“Am fost perseverent, am muncit foarte mult și am învățat din sfaturile și greșelile altora. Indiferent de situație trebuie să îți urmărești visurile, dacă vrei să reușești.”
În urmă cu 12 ani a început cu o firmă de curățenie, la început asociat cu un patron grec și în cele din urmă, după decesul grecului, a continuat singur. Pentru că inevitabil criza ia afectat, mai precis plățile au început să întârzie, s-a gândit să întreprindă ceva pentru a avea tot timpul lichidități. În același timp, tot din cauza crizei trebuia să restrângă activitatea de curățenie. Astfel, plecând de la ideea că oricât de criză ar fi, mâncarea va fi strict necesară, a pornit o afacere care se bazează pe produse de patiserie, românești și grecești.
Asadar, în 2011, Mihai a văzut o oportunitate din dorința românilor de a găsi în preajma lor produse românești si a deschis Carpathian Bakery. S-au menținut pe piață pentru că au făcut totul în familie și când au avut nevoie de personal au adus români, iar majoritatea clienților lor sunt tot români, din apropiere sau veniți din reclame.
Carpathian Bakery are ca obiect de activitate producerea în laboratorul propriul a produselor de simigerie, cofetărie și patiserie, atât românești cât și grecești.
După mai multe încercări de a deschide o afacere în România, a reușit
Datorită experienței și expertizei dobândite, Mihai este mult mai sigur pe el: “sunt capabil să mă lupt cu sistemul și vreau să reușesc și acasă”. Nu intenționează să renunțe la afacerile din Grecia, ci practic o să vină foarte des acasă și speră să inspire și alți români să se (re)întoarcă acasă.
“Am mers la începutul acestui an la Conferința RePatriot din Roma și atunci am simțit că nu sunt singur. Datorită Echipei RePatriot m-am hotarât să încerc din nou să dezvolt o afacere în România”. Alături de alți doi asociați, români stabiliti și ei în străinănate, a deschis în România, la București, o afacere de Import – Export de produse românești în toată Europa.
“Doi ani am urmărit activitatea Echipei RePatriot, toate conferințele și activitățile lor și de abia după ce i-am cunosut îndeaproape la Roma am decis să mă implic. Pentru că îmi place ideea de a face parte dintr-o mișcare și mă bucur că pot contribui la (re)întoarcerea românilor acasă.”
În urma Conferinței RePatriot din Roma, Mihai a devenit Ambasador RePatriot, s-a alăturat echipei și ne sprijină în organizarea conferințelor și întâlnirilor cu românii din Grecia.