Iulia Scavo
Stabilita in Franta de 16 ani, dupa o reconversie profesionala am parasit domeniul matematicii pentru fascinanta lume a vinului si gastronomiei. Am uramat calea competitiilor, si dupa studii in domeniu, in Franta si la Londra, am participat la numeroase concursuri de specialitate, in mare parte ca reprezentant al Romaniei fie in Campionatele Europene, Mondiale sau cu tenta zonala (Central-European, Balcanic etc…). Am reusit intre altele sa duc Romania in finala Campionatului European de Somelieri ASI in 2013 si 2017, aducand de doua ori un bronz. Castigatoare a Campionatului Central European de Somelieri in 2012 sub culorile Nationale, am reusit sa ma clasez pe locul 5 in Competitia Mondiala ASI in 2013.
Ultima reusita notabila, o victorie mai mult decat simbolica, castigarea Concursului National 2018 care imi da legitimitatea de a reprezenta inca o data tara in noiembrie la Balcaniada si in 2019 la Campionatul Mondial ASI. In acesti 10 ani de competitii si munca sustinuta, am creat o activitate free-lance in sudul Frantei, de formare profesionala, de consultanta in domeniu si o pedagogie proprie, imbogatita de numeroase conferinte si activitate redactionala.
Un loc de seama il detine promovarea vinului romanesc in Franta, dar si in alte tari pe continent, prin conferinte, degustari, prezentari si articole sau comentarii de vinuri. Doresc sa ma implic in continuare si in activitati de formare profesionala in Romania, pentru a pregati viitorul cu tineri care sa ne reprezinte pe scena internationala dupa ce ma voi retrage din competitiile internationale, o activitate de antrenoriat si de impartasire a tot ce am invatat de la cei mai mari competitori, printe care si sotul meu, Bruno Scavo, coach emerit de 10 ani!