Întors din străinătate a deschis un atelier de brânzeturi artizanale în Cluj
Narcis Pintea a investit 80.000 de euro într-un atelier de brânzeturi în satul natal din judeţul Cluj şi produce artizanal după modelul elveţian
Narcis Pintea, un tânăr de 31 de ani, crescut în sânul unei ferme de bovine şi bivoliţe, a lucrat mai mulţi ani în străinătate, dar s-a întors în satul natal, Corneşti, aflat în judeţul Cluj, să pună pe picioare un atelier de brânzeturi realizate artizanal, în care a investit până în prezent 80.000 de euro.
„Am umblat prin multe ţări, dar mereu am vrut să mă întorc acasă“ Vreau ca NarCheese să ajungă în cât mai multe locuri din ţară şi să cresc producţia.“
NarCheese a luat naştere acum un an, în 23 iulie 2019, din dorinţa tânărului antreprenor de a valorifica laptele produs în ferma familiei. În prezent, el face brânzeturi din lapte de vacă combinat cu lapte de bivoliţă şi are un efectiv de 25 de vaci şi 17 bivoliţe, la muls. „Suntem în discuţii cu fermieri din zonă şi încercăm să facem o colaborare.“
Produsele sunt comercializate prin intermediul propriului site – https://narcheese.ro, dar atelierul mai livrează şi în Cluj-Napoca şi speră să ajungă şi în Bucureşti în următorul an. Totodată, în Cluj-Napoca produsele mai sunt prezente în trei magazine tradiţionale, de tip băcănie. Ele se mai vând şi prin intermediul rulotei Sat pentru oraş. „Cel mai ieftin produs costă 25-30 de lei/kg, iar cel mai scump este de 120-130 lei/kg. Cele mai cerute produse sunt caşul Borzoaia, care este făcut din patru tipuri de lapte, de capră, oaie, bivoliţă şi vacă, caşul tradiţional reinterpretat, telemeaua de bivoliţă şi vacă“.
Sursă: zf.ro, prin proiectul Afaceri de la zero lansat de Banca Transilvania și ZF, o platformă dedicată micilor antreprenori.