Inteligența Artificială – sursă de dezvoltare pentru România – Ediția a III-a
LIVE VIDEO
_
Inteligența Artificială are deja un rol foarte important în economia globală, iar dezvoltarea și implementarea unor strategii naționale pentru acest domeniu au devenit o prioritate pentru multe state.
La Summitul RePatriot de la Alba Iulia din 2018 s-a inițiat constituirea unui grup de lucru pentru pentru Inteligență Artificială care să sprijine realizarea unei strategii naționale în acord cu aspirațiile pe termen lung ale mediului de afaceri, cetățenilor și cercetătorilor români de pretutindeni. Acest grup a avut acțiuni specifice pentru dezvoltarea unei viziuni, misiuni, obiective strategice și idei de proiecte care să aducă României o pârghie de dezvoltare economică rapidă. Reprezentanții grupului au contribuit la dezvoltarea unor inițiative de afaceri sau de cercetare, sunt implicați în țară și străinătate în diverse proiecte în domeniu.
Pe plan național Autoritatea pentru Digitalizarea României coordonează, începând cu acest an, în parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj – Napoca, proiectul „Cadru strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021 – 2027 – soluții pentru eficientizarea activității”, co-finanțat din fonduri europene.
Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea cadrului strategic național pentru perioada 2021 – 2027 în domeniul inteligenței artificiale precum și cadru legislativ actualizat, asociat tehnologiilor de tip inteligență artificială.
Ne propunem să susținem acest proiect, care se încadrează în inițiativa noastră de sprijin pentru dezvoltarea unei strategii de țară pentru IA și să contribuim cu rezultatele grupului nostru de lucru, Repatriot AI. Dorim să ne asigurăm că România este capabilă să folosească toate capacitățile oferite de înalta tehnologie și profesioniștii săi, oriunde s-ar afla.
RePatriot vă invită la Masa Rotundă, din 25 Martie, considerând valoroase experiența și contribuția pe care dumneavoastră le puteți aduce!
Vom avea alături reprezentanți ai Agenției pentru Digitalizarea României și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, alături de personalități din mediul de afaceri, administrație, mediul universitar și de cercetare.
Ne dorim o întâlnire în care să identificăm modul în care putem construi o colaborare de succes cu ADR și UTCN, având ca obiectiv realizarea unui cadru strategic național care să înglobeze contribuția tuturor categoriilor de stakeholderii: mediul academic, mediul de afaceri, societatea civilă, administrația centrală și locală.
Formatul propus este similar cu cel utilizat la evenimentele anterioare cu intervenții/prezentări de maxim 5′ care să fie concentrate pe una sau mai multe din următoarele tematici:
- Soluții și cercetări proprii, recente și cu impact semnificativ în dezvoltarea domeniului IA
- Politici publice recente la nivel național și european și impactul asupra societății
- Sugestii și propuneri de proiecte specifice pentru Strategia de IA a României
Agendă: vom avea două sesiuni cu intervenții ale reprezentanților autorităților publice, companiilor, mediului academic și de cercetare.
- 16:45 – 17.00 – Conectare
- 17.00 – 17.15 – Introducere
- 17.15 – 17.30 – Invitat special
- 17.30 – 17.40 – Prezentări UTCN/ADR;
- 17:40 – 18.50 – Sesiune 1 – Prezentări/Intervenții participanți
- 18:50 – 19.00 – Pauză
- 19.00 – 20.30 – Sesiune 2 – Prezentări/Intervenții participanți
- 20:30 – 20:45 – Concluzii. Pașii Următori
Vă rugăm să confirmați participarea prin completarea formularului https://bit.ly/RePatriotAI, până cel târziu pe 23 Martie. Prezentările sunt așteptate la office@repatriot.ro. Pentru orice altă informație sau oportunități de sponsorizare pentru susținerea acțiunilor noastre, ne puteți scrie la aceeași adresă.
Cu deosebită considerație,
Echipa Repatriot AI
_
Potențialul Inteligenței Artificiale este imens pentru dezvoltarea afacerilor, comunităților și în general pentru îmbunătățirea vieții românilor. Romanian Business Leaders – RBL, prin RePatriot a inițiat procesul de elaborare a Strategiei privind Inteligența Artificială conform principiilor de generare și asumare a proiectelor în RBL. Demersul nostru are printre obiective contribuția la setarea unei viziuni, a unor direcții naționale de dezvoltare a soluțiilor și tehnologiilor de inteligență artificială, a proiectelor care ar aduce o viață mai bună pentru români, alături de generarea unor mecanisme care să încurajeze întoarcerea și oferirea de oportunități specialiștilor și în țară.