Heritage Farms: 120.000 euro pentru legume eco
Heritage Farms, o afacere cu legume ecologice ce poartă semnătura mai multor bihoreni, printre care Ioan Fotea şi Cristian Hercut, a apărut de la o frustrare: lipsei produselor alimentare curate pe care să le poţi da copilului tău fără îngrijorare. Acum, din satul Apateu pleacă legume care concurează chiar şi cu produsele ţăranilor din pieţe.
Cristian Hercut (32 ani) este implicat în agricultură încă de la începutul anilor 2000 când copil fiind a fost implicat zi de zi în activitatea afacerii de familie. În 2012 a preluat exploatatia familiei şi s-a instalat că tânăr fermier, beneficiind şi de fonduri europene.
La rândul sau, Ioan Fotea (35 ani) este cadru didactic la Facultatea de Management Griffiths.
”Acest business îl putem consideră un spin-off în baza preocupărilor avute la Facultatea de Management Griffiths de a încuraja spiritul antreprenorial în rândultinerilor. Acesta se adaugă altor business-uri începute de absolvenţi şi cadre didactice, atât în ţară cât şi în afară ei. Am lansat public acest business anul acestaîn luna mai 2016, dar pregătirile şi investiţia au fost realizate în a două jumătate a anului 2015, ideea apărând de la o frustare şi o neputinţă. O frustrare generalizată pe care o auzi verbalizată pretutindeni unde te întorci şi anume aceea a lipsei produselor alimentare curate pe care să le poţi da copilului tău fărăîngrijorare; acele legume şi fructe cu gustul de altădată după care tânjim dar pe care nu îl mai regăsim în alimentele de pe rafturile supermarketurilor”, spune Ioan Fotea pentru Wall-Street.ro.
În prezent, fermă ocupă un teren de 1,2 hectare în localitatea Apateu, judeţul Bihor, proprietarii colaborând şi cu alţi fermieri din sate precum Fegernicu Nou, Hidisel, Uileacu de Cris, Salard, suprafaţă totală de teren cultivat depăşind patru hectare.
Sursă: wall-street.ro