Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
54 de granturi a câte maximum 39.000 euro fiecare își caută cele mai bune idei de afaceri până la sfârșitul anului, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Proiectul Start-up Urban le ajută să-și găsească destinația potrivită: afaceri noi, non-agricole, în mediul urban, în județele Regiunii Centru, startup.fntm.ro. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.
Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM (lider de consorțiu), Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC (parteneri) lansează azi oficial proiectul Start-up Urban.
Prin proiect vor oferi educatie antreprenorială, vor organiza un concurs de planuri de afaceri, vor selecta și finanța 54 de noi afaceri în Regiunea Centru, vor acorda consultanta-mentorat pentru lansarea cu succes a start-up-urilor selectate și vor monitoriza implementarea planurilor de afaceri câstigătoare.
Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management, sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare.
Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.
Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018. Înscrierea se face la experții lor locali din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Informații detaliate despre Start-up Urban și contactele experților județeni sunt disponibile pe site-ul proiectului startup.fntm.ro. Adresa de e-mail a liderului de consorțiu FNTM este antreprenor@fntm.ro.
Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei. Fiecare dintre cele 54 de noi afaceri înființate prin proiect va fi finanțată cu maximum 39.000 de euro (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016).