Finanțare pentru startup-uri prin competiția myEUspace
Startup-urile românești cu idei de afaceri precum o aplicație mobilă, un produs wearables sau robotic care utilizează date prin satelit, se pot înscrie într-un concurs al cărui fond de premii are o valoare totală de 1 milion EUR.
Startup-urile și antreprenorii care au o idee sau o soluție gata se pot înscrie la concursul myEUspace, organizat de EUSPA (Agenţia Uniunii Europene pentru Programul Spaţial), fără a avea nevoie de o specializare în branșa spațială.
Înscrierile se fac AICI, unde antreprenorii pot găsi, de asemenea, condițiile detaliate de participare, termenele limită de înscriere și formularele de cerere.
Aplicaţiile sunt acceptate pe trei căi diferite de concurs, adaptate nivelului de dezvoltare a proiectului:
- „Căile de aplicare a unei idei”. Ideile în cadrul acestei căi se pot aplica până la 30 noiembrie 2022;
- Calea de aplicare a prototipului – Termenul limită de aplicare în cadru acestei căi este 10 februarie 2023;
- Calea de aplicare a produsului – Aplicaţiile în cadrul acestei căi vor fi acceptate până la 25 aprilie 2023.
Proiectele propuse de antreprenori ar trebui să se încadreze într-una dintre cele trei domenii tematice:
- Space My Life – soluții pentru consumatori, precum aplicații mobile, purtabile (ceasuri inteligente, ochelari inteligenti, trackere de fitness etc.), drone sau dispozitive robotizate care constituie răspunsuri la provocările sociale majore în domenii tematice precum sănătatea, siguranța și protecția cetățenilor, jocuri și divertisment, sport și fitness sau turism;
- Our Green Planet – soluții inovatoare referitoare la protecția mediului și viața durabilă, care contribuie la implementarea Pactului Ecologic European, precum și instrumente care sprijină transformarea ecologică a firmelor;
- Dive In Deep Tech – soluții inovatoare care combină datele din programele spațiale ale UE cu tehnologii înalte, cum ar fi inteligența artificială (AI), tehnologiile cuantice (de calcul, senzoriale, simulare, criptare etc.), blockchain, metavers și realitate augmentată (Augmented Reality (AR) / Mixed Reality (MR) / Virtual Reality (VR).
Competiția are un fond de premii în valoare totală de 1.000.000 EUR, dar pe lângă finanțarea celor mai bune idei, startup-urile vor primi și suport tehnic și de business.
În funcție de avansarea proiectului pentru concurs, există trei moduri de a intra în competiţie. În cadrul Căile de aplicarea unei idei sunt acceptarea prezentării acestei idei în faza teoretică împreună cu o descriere a utilizării practice a ideii, ţinând cont de nevoile clientului şi de problemele pe care această idee le rezolvă. Ideile în cadrul acestei căi se pot aplica până la 30 noiembrie 2022.
Articol complet pe startupcafe.ro