Doi tineri au renunțat la joburile lor din Franța pentru a deschide în România o afacere cu cidru și băuturi pe bază de fructe
Daniel Crişan şi Sergiu Mureşan, doi prieteni care s-au întâlnit la un pahar de cidru în Franţa, în 2014, au hotărât să aducă această băutură mai aproape de români şi, mai ales, să o producă în România.
Cei doi prieteni se gândeau deja să se reîntoarcă în țară, iar faptul că băutura pe bază de fructe nu se găsea în magazinele autohtone i-a impulsionat să revină în România și să deschidă o afacere în acest domeniu. Așa că în 2015 au renunțat la joburile pe care le aveau în Franța și s-au intors în țară unde au pus bazele businessului Transylvania Brew. Au început prin amenajarea unei mici fabrici într-o casa din provincie, iar în 2016 au produs prima sticlă de cidru pe care l-au numit Harvester.
În timp, brandul a evoluat mai ales cand cei doi și-au mutat linia de producție într-o veche fabrică de prelucrare a merelor din Dej. Astfel, Harvester era ajunsese să fie produs de la 100 – 200 de sticle pe zi la peste 1500. Pe lângă cidru, cei doi au lansat și o serie de băuturi carbogazoase cu gust de fructe, sub numele de Moody, fără alcool şi cu o concentraţie de suc de fructe de 100%.
Businessul celor doi prieteni a avut afaceri de 130.000 de lei anul trecut, în scădere de la 300.000 de lei în 2019. Anul acesta, ei ţintesc către o cifră de afaceri de 200.000 de lei.
Mai multe puteți citi pe zf.ro.