Adriana Muscalu şi Andrei Iftime
Doi români s-au întors din străinătate şi au deschis restaurantul Altceva Caffe în Bacău, pe care l-au dus la 800.000 lei în 2020. Altceva Caffe are circa 70 de locuri pe terasă şi în interior şi oferă mese rapide, dar sănătoase, alături de cafea.
Adriana Muscalu şi Andrei Iftime au decis în urmă cu patru ani să se întoarcă în România cu experienţa în domeniul HoReCa dobândită în străinătate şi au pus bazele propriului business în această industrie, mizând pe o nişă nouă – mâncarea realizată rapid, dar cu ingrediente sănătoase. Aşa a apărut Altceva Caffe în Bacău, după o investiţie iniţială de 50.000 euro din fonduri proprii.
„Am adus un nou concept pe piaţa băcăuană, suntem singurii care facem un fast-food sănătos. Totul a pornit prin 2015, când eu şi asociatul meu eram doi tineri care lucram în străinătate în acest domeniu. Am evoluat frumos profesional, iar în 2017 am decis să punem capăt acestui capitol – străinătate, şi să încercăm să facem ceva pentru noi“, a povestit Adriana Muscalu. Ea a mai spus că în domeniul HoReCa trebuie investit permanent în calitatea produselor, în aspectul localului, al angajaţilor.
Condatoarea Altceva Caffe a explicat că planurile vizau iniţial Bucureştiul pentru a deschide un alt concept, dar după câteva calcule şi o analiză a pieţei din Bacău, au văzut că în acest oraş nu existau restaurante care să ofere clienţilor brunch, nu ofereau conceptul de mâncare sănătoasă. „Altceva Caffe, pentru noi, este viaţa noastră, toată munca investită în această locaţie. Suntem mândri că avem parte de un feedback pozitiv, mai ales din partea celor tineri, de sub 25 de ani, suntem foarte apreciaţi de către cei care au adoptat acest stil de viaţă sănătos. Deja am primit oferte şi cereri pentru a putea franciza locaţia. Noi anul acesta am dori să facem primele demersuri pentru a putea realiza şi acest vis al nostru, să deschidem mai multe locaţii în România, prin franciză, dar şi proprii“, a mai spus Adriana Muscalu.
Ingredientele pentru produse vin atât de la furnizorii mari, cât şi de la producători locali. Capacitatea Altceva Caffe este de 30 de persoane pe terasă şi 40 de oameni la interior, însă regulile de distanţare socială mai scad din această capacitate.
În total, nouă angajaţi lucrează în cadrul restaurantului, însă echipa urmează să crească. Înanite de starea de urgenţă, Altceva Caffe deschisese un nou restaurant în Bacău, lângă o şcoală, însă în pandemie activitatea acolo s-a oprit, până acum, când s-au ridicat restricţiile
În 2020, Altceva Caffe a generat afaceri de 800.000 lei, un nivel similar cu anul anterior, însă profitul a scăzut semnificativ din cauza pandemiei. Planurile pentru anul acesta urmăresc extinderea brandului, atât prin locaţii proprii, cât şi prin franciză. Braăovul este primul oraă vizat pe harta celor doi antreprenori pentru unitatea proprie.
Articolul complet pe Ziarul Financiar