Dani Galea – repatriat din Irlanda de Nord deschide un food hall în Oradea
Dani Galea a lucrat 10 ani în Irlanda de Nord unde a pornit la o măcelerie de familie și a ajuns director operațional al unui grup mare. După 10 ani acolo, a decis împreună cu soția să treacă de la intraprenoriat la antreprenoriat. S-au întors acasă la Oradea și au pus la punct un concept pe care l-au văzut în străinătate și l-au iubit: un food hall. Așa a luat naștere Piața9, afacerea despre care vorbim în seria „De la Capăt”, powered by Banca Transilvania.
Piața9 este un food hall în Oradea. Asta înseamnă că e o măcelărie, o brutărie și un restaurant în același spațiu deschis. Oamenii pot cumpăra carne, dar pot decide ca aceasta să fie preparată pe loc.
Dacă ai fost în Barcelona în piața Boqeria sau în piețele deschise din Lisabona sau Londra, știi despre ce vorbim. A luat naștere în 2018 în Oradea și chiar dacă pandemia a fost complicată, Dani se păstrează optimist.
Am discutat cu el în luna martie, chiar de la terasa sa, și era împăcat cu ideea unui nou lockdown, mult mai pregătit ca în 2020, deși nici atunci nu a așteptat prea mult până să reacționeze. Ba chiar a fost printre antreprenorii care au decis să închidă înainte ca lockdown-ul național să fie implementat.
Poți urmări discuția cu Dani Galea, fondatorul Piața9 din Oradea, pe start-up.ro.