Dan Doroftei
După 12 ani de viață în SUA și o carieră în top management, Dan Doroftei s-a întors în România și construiește cel mai mare centru de lux dedicat vârstnicilor
Dan vine de la Constanța, iar după o carieră ce începea să înflorească, în urmă cu 15 ani, a decis să plece în SUA, ca orice aplicant la loteria vizelor. A pornit de jos acolo, într-un magazin de cartier, iar în 12 ani a absolvit un MBA la Case Western Reserve University din Cleveland și a pătruns în sistemul de sănătate american. Are 10 ani de experiență în sănătate și îngrijire vârstnici, în SUA și a mai lucrat în retail, în banking, în manufacturing, în sănătate, pe lângă job-urile de student.
“Bineînțeles că nu a fost ușor, iar celor dragi care au rămas în țară le-a fost și mai greu să accepte și să se obișnuiască. Abia după ce am anunțat familia că ne mutăm înapoi în țară, am aflat că tata a intuit că vom reveni. Cred că i-a spus mamei de prin 2009 că nu mă vede fericit în SUA și era cumva convins că tot România va fi țara în care voi trăi. Regret acum că nu a trăit să mă vadă înapoi.”, spune Dan Doroftei.
După 12 ani în SUA a decis să revină pentru totdeauna în România
Dan a început să lucreze la cel mai mare centru de lux dedicat îngrijirii vârstnicilor, a cărui lansare o plănuiește pentru iarna anului 2020 și în care investiția totală va fi undeva spre 60 de milioane de euro și include și echipamentele medicale de specialitate.
“Am gândit acest centru pe niveluri de îngrijire, plasat în mediul urban, foarte accesibil vizitelor celor dragi și nu doar atât. Dacă vreunul dintre pacienții noștri vrea să ajungă la o piesă de teatru să o poată face fără prea mult efort.
Am început să construim un spațiu pregătit pentru orice tip de solicitare. Am făcut o statistică și am realizat că numai cu betonul pe care l-am turnat până acum am fi putut ridica 460 apartamente. Iar noi avem în total 205 paturi, pe alocuri găzduim și două persoane în cameră. Dar avem și camere de o persoană ori apartamente de 50-60 de metri pătrați. Avem toate nivelurile de servicii: există un centru de recuperare, un restaurant, o școală de asistente medicale, capelă multiconfesională.”, spune Dan Doroftei.
Mai multe despre povestea lui Dan și motivele pentru care s-a întors în România puteți vedea pe life.ro.