Carmen și Cătălin Ursu
Povestea antreprenorilor care s-au cunoscut în Marea Britanie și s-au întors în România să deschidă un business
Carmen și Cătălin Ursu s-au cunoscut în Marea Britanie și după câțiva ani au decis să se întoarcă în România. Întoarcerea în țară a însemnat și demararea unei afaceri de familie. După 8 luni de căutări au găsit un spațiu potrivit pentru cafenea, iar după încă 6 luni au reușit să îi dea forma pe care și-au dorit-o. În toate aceste luni, Cătalin lua parte la cursuri de specializare. Au deschis în 12 februarie 2018 și de atunci au o evoluție continuă. Carmen își amintește și acum prima zi.
Carmen Ursu: ,, Am avut încasări de 300 de lei, toți prietenii noștri au venit să ne susțină. Munceam doar noi doi, 12 ore pe zi de la șase dimineața la șase seara, după care mai făceam și aprovizionarea. În primele două săptămâni erau și 2 ore în care nu ne trecea nici măcar o singura persoana pragul. Treptat au început să ne cunoască oamenii și în momentul de față numărul clienților este în creștere. “
La eveniment, participanții au avut ocazia să afle noi tipuri de preparare a cafelei: Syphon, Aeropress, Chemex, V60 și au degustat ultimele două tipuri ale căror aromă diferă ușor.
Pe parcursul evenimentului cei prezenți au aflat răspunsurile la o serie de întrebări. Pe câteva dintre acestea le prezentăm aici. ?
De la ce vine numele “Snoozz”?
Carmen Ursu: Numele vine de la butonul de “Snooze” al alarmei, dar am modificat puțin cuvântul. În logo, cei doi de “o” au în interior o liniuță și un cerc mai mic, care reprezină doi ochișori somnoroși. Inițial numele trebuia să fie “The Salty Bean”, pentru că “salty” aduce a mâncare ( clienții au opțiuni de brunch delicioase) și “bean” te duce cu gândul la cafea, dar am decis că Snoozz e mai potrivit.
Care a fost cea mai plăcută experiență pe care ați trăit-o de când ați deschis Snoozz?
Carmen Ursu: Cea mai placută experiență? Hmm… Bacșișul! Glumesc, cred că cea mai plăcută experiență a fost când niște clienți fideli aveau în vizită rude venite din SUA și aceste rude dețineau o cafenea în orașul din care veneau. Au gustat pentru prima data un Espresso Tonic de la noi și pe perioada șederii lor în Oradea au venit aproape zilnic să savureze câte două-trei Espresso-uri Tonice aici, la Snoozz. Când s-au întors înapoi în State, au adăugat în meniul lor aceasta băutură și i-au dat numele “Snoozz”.
Ați mai deschide un alt Snoozz?
Cătălin Ursu: Nu. Snoozz e Snoozz, e doar unul.
Carmen Ursu: Snoozz, pentru noi, este mai mult decât un business, este a doua noastră casă. Cred că singura condiție pentru care am fi dispuși să deschidem un alt Snoozz, ca o “franciză”, este ca această cafenea să fie manageriată tot de un cuplu, care să stea de dimineața până seara acolo.”
Ce sfat ați da unor persoane care vor să devină antreprenori?
Cătălin Ursu: Dacă vrei să devii antreprenor asta e cheia: să faci totul din pasiune. Nouă asta ne place să facem și asta facem. Dacă nu faci ce îți place, ce rost mai are?
Cei doi, au găzduit “Vreau să fiu Antreprenor” Oradea, un eveniment Romanian Business Leaders despre antreprenoriat pentru elevi și studenți, un eveniment despre care puteți citi mai mult aici.
Sursa articolului: Vreau să fiu Antreprenor