Alin Tomoioagă
Dacă drumurile vă poartă prin Vișeu de Sus, nu ratați o escapadă gustoasă la Cofetăria Mignon. În perioada sărbătorilor de iarnă aveți ocazia să savurați un panetone artizanal, realizat după rețeta lui Massimo Pica, câștigător al Cupei Mondiale de Patiserie 2021 Lyon, sau, pur și simplu, să vă delectați cu gustul unor prăjituri preparate de oameni cu pasiune pentru ceea ce fac. Acest brand de familie, care s-a menținut din anul 1991, a fost preluat și revoluționat de către Alin Tomoioagă și soția sa, care au reușit să aducă savoarea patiseriei artizanale italiene, tradițională și modernă, după două decenii petrecute în patria lui Dante Alighieri. Cu un haz tipic maramureșean, antreprenorul ne povestește despre succesul unui concept de cofetărie unic în țara noastră.
Care este cartea dumneavoastră de vizită, la nivel profesional?
Profesional vorbind, am făcut Liceul de Metrologie la București, urmat de un colegiu, în perioada anilor 1989-1996. În 1996, după terminarea studiilor, m-am întors în Maramureș, unde ar fi trebuit să profesez în meseria mea, oportunitățile fiind destul de avantajoase pentru mine. Însă situația economică din țară – la acea vreme, precară – dezavantaja producția și investițiile în aceste domenii (situație în care se aflau și părinții mei), ceea ce m-a făcut să îmi schimb direcția, să iau decizia de a pleca în străinătate pentru o perioadă determinată de timp. Am înțeles atunci că, muncind afară, puteam în scurt timp să ajut la ieșirea din situația delicată în care se afla MIGNON S.R.L. la acel moment și m-am simțit dator să dau o mână de ajutor părinților mei.
Astfel, în 1997 am plecat în Italia pentru o perioadă de doi ani, dar șederea în această frumoasă țară, care m-a adoptat, a durat în final două decenii. Primii ani ca emigrant au fost foarte duri, însă următorii m-au învățat foarte multe, m-au transformat în ceea ce sunt azi, mi-au dat posibilitatea de a-mi cunoaște forțele și limitele, de a cunoaște culturi și mentalități diferite și toate acestea m-au ajutat să am o viziune globală și un cult al muncii bine definit.
Citește mai mult despre povestea lui Alin pe luxury.ro.