Pasiunea poate deveni o afacere de succes | Alege cursul care ți se potrivește
Gastronomia și arta culinară, pasiuni care se pot transforma într-o profesie sau într-o afacere de succes
.
Domeniul culinar este în continuă schimbare și dezvoltare, oferind posibilități multiple și diverse pentru profesia de bucătar, coftar-patiser sau somelier. Iar nevoia de personal calificat, profesionist și bine instruit este continuă, atât în România cât și în străinătate.
Institutul Culinar Disciples Escoffier din România a creat un program complet de formare profesională în meseriile de bucătar, cofetar-patiser și somelier pentru românii de pretutindeni. Formarea și perfecționarea în aceste domenii fiind foarte necesară și pentru acoperirea nevoii de personal calificat în restaurantele din țară și din străinătate.
Programul complet și complex cuprinde 3 module: Basic, Intermediar și Avansat. Absolvirea celor trei module din cadrul programului de formare profesională al Institutului Culinar Disciples Escoffier poate reprezenta o rampa de lansare și poate propulsa proaspeții absolvenți către obținerea unei stele Michelin sau către o afacere de succes în domeniul HoReCa.
–
.
Alege cursul care ți se potrivește! Te poți înscrie direct pe site www.escoffier.ro sau la telefon 0735226533.
.
Un profesionist desăvârșit este instruit în toate aspectele ce țin de gastronomie, cofetarie-patiserie, somelerie și nu numai. Aceste specializări pot crea o ascensiune către o afacere de succes. În acest caz trebuie să existe cunostințe temeinice de organizare și management al unui restaurant, de management al activității de producție și resurselor umane, management financiar și nu numai.
Institutul Culinar Disciples Escoffier instruiește și pregătește cursanții pentru a-și atinge potențialul maxim în arta gastronomiei, cofetăriei, patiseriei și someleriei prin utilizarea tehnicilor și principiilor ilustrului Auguste Escoffier. De la rețete și metode de gătit inovative, până la organizarea unei bucătării și respectiv a unui restaurant, toate principiile renumitului Auguste Escoffier sunt redate în cursurile Institutului.
“Metoda unică Escoffier este aceea de a te învăța o tehnică de preparare a produselor și apoi de a-ți oferi libertatea să te exprimi. Bucătăria trebuie să evolueze cu timpul și să țină cont de schimbările societății, dar trebuie să își păstreze valorile nutritive și gustative, trebuie să păstreze tradiția, cu integrarea tuturor tehnicilor moderne de gătit”, spune Ștefan Oprea, președintele Institutului Disciples Escoffier România.
Pregătirea viitorilor profesioniști se realizează după o programă bazată pe practică în bucătărie. În acest sens, cursanții beneficiază de o bucătărie modernă, dotată cu echipamente de ultimă generație, sunt îndrumați și instruiți de Chefi bucătari cu experiență nu doar în gastronomie, ci și în conducerea unor restaurante prestigioase din țară și străinătate. Trainerii modulelor de cofetărie-patiserie și somelerie sunt profesioniști desăvârșiți, renumiți în domeniile lor de activitate atât pe partea practică cât și pe cea didactică.
Discipolii Escoffier, unii dintre cei mai renumiți bucătari ai lumii, bucătari cu stele Michelin sunt alături de cursanți pe tot parcursul programului, împărtășind din rețetele succesului lor. Iar diploma obținută la absolvirea Institutului Culinar Disciples Escoffier este acreditată de Ministerul Educației din Franța, prin colaborarea Institutului Culinar Disciples Escoffier cu Ecole Hoteliere Notre-Dame La Riche Franța. Diploma oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional în domeniul gastronomiei și posibilitatea de a-și continua cariera în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante internaționale.
.
Programul de formare profesională al Institutului Culinar Disciples Escoffier se adresează tuturor celor pasionați de gastronomie, cofetărie-patiserie sau somelerie, celor care își doresc o carieră în aceste domenii, celor care dețin deja o locație și își doresc perfecționarea cunoștințelor sau celor care își doresc o afacere de succes în domeniul HoReCa. Mai multe informații găsiți pe www.escoffier.ro.
.
Detalii despre programul complet de formare profesională Bucătar, Cofetar-Patiser sau Somelier la numărul de telefon 0735.226.533 sau email contact@escoffier.ro.