Mihai Ungurenuș
Județul Argeş a fost mereu unul dintre cele mai puternice judeţe în ceea ce priveşte producţia pomicolă din România, însă primul brand sub care acestea să fie comercializate în restul ţării a fost Livada Bunicului – înfiinţată la Corbi, acum 6 ani de Mihai Ungurenuş şi asociații săi.
Pe Mihai l-am cunoscut în Corbi, în cadrul unei sesiuni de management turistic organizată de Antreprenorești – Adoptă un Sat, unde Marius Bostan – inițiatorul proiectului RePatriot și Paul Mărășoiu – CEO Peacock Hotels, au discutat cu corbenii despre turismul rural, promovarea tradiției, calitatea serviciilor și nevoia de gust în arhitectura locațiilor de cazare.
Mihai Ungurenuș s-a întors în 2010 în Comuna Corbi, Sat Stănești, locul în care s-a născut, a accesat un proiect pe fonduri europene și a dezvoltat o afacere cu pomi și arbuști fructiferi.
Mai întâi a fost livada de fructe de pădure: ”Eu văd asta ca pe o afacere de familie. O familie poate să îngrijească un hectar fără probleme”, spune Mihai, co-fondator Livada Bunicului.
Apoi, au venit turiștii care au vrut să rămână: ”Încercăm să le arătăm satul așa cum l-am primit și noi de la moși”, povestește Mirela, co-fondator Pensiunea Livada Bunicului.
Așadar, în 2014 au început construcția Pensiunii Livada Bunicului, care a fost deschisă în anul imediat următor. Pensiune are 4 camere numite dupa cele 4 anotimpuri și este locul perfect unde îți poți culege singur fructele. Încă de la intrare ești asteptat cu coșuletul pregătit și toate cele necesare pentru a-ți pregăti singur cele mai bune sucuri și gemuri cu fructele culese chiar de tine, din livada proprie.
Tot de la ei poți cumpăra pentru acasă fructe proaspete, sucuri, dulcețuri și alte bunătăți făcute chiar de gospodarul Mihai Ungurenuș.
“Livada Bunicului este povestea care îmbină frumusețea tradițională cu o viziune modernă. Zmeura nu este doar roz, ci și galbenă și neagră, iar turistul cazat la agropensiunea noastră învață să guste și altceva decât este obișnuit”, spune Mihai , co-fondator Livada Bunicului.
Livada Bunicului cuprinde o plantație de meri, pruni, peri, vișini, cireși, pruni cărora li se adaugă arbuștii fructiferi afini, muri, zmeuri, goji, cocazi, curmali și kivi. Mai multe detalii aici.
A.G.