Adrian Vodislav și PadelMania
Fost jucator profesionist de tenis, Adrian Vodislav a fost pasionat încă de mic de sport, relații internaționale, diplomație și economie. De aceea, decizia de a studia în Statele Unite unde a putut să combine o experiență academică riguroasă cu un regim sportiv intens a fost una inspirată pentru actualul antreprenor. Dupa ce a absolvit Universitatea William and Mary cu o specializare în Finanțe și Științe Politice, Adrian a lucrat ca și consultant financiar în Washington D.C.
“Decizia de a studia la William and Mary a fost probabil cea mai bună decizie pe care am luat-o până acum. Acolo, înconjurat de oameni minunați, am învățat cât de important este să încerci să ajuți necondiționat oamenii, să dai mai departe și să aduci o mică contribuție comunității din care faci parte.”
Dupa aventura din Statele Unite, Adrian și-a continuat cariera cu un master în Politică Economică Internațională la King’s College London iar apoi s-a întors la București unde și-a îndeplinit visul de a lucra pentru o bancă de dezvoltare.
La întoarcerea în România, Adrian a investit în PadelMania, un club de padel aflat în inima parcului Herastrau. Padelul este un mix între tenis și squash, un sport distractiv și dinamic ce pune accentul atât pe efortul fizic cât și pe socializare și relaxare. Acesta a fost inventat în anul 1969 în Mexic iar în 2014 a depășit tenisul ca număr de jucatori activi în Spania.
“Decizia de a investi în PadelMania a fost luată cu inima, însă au existat și niște considerende economice. În primul rând padelul este sportul cu cea mai mare creștere în popularitate din întreaga lume și în momentul actual se extinde rapid în multe țări europene. Există peste 15 milioane de jucători activi la nivel global, iar valoarea pieței internaționale de padel este de aproximativ $500,000,000. În al doilea rând, performanța economică a României pare ca va ramane robustă în următorii ani, susținută în continuare de o creștere a consumului domestic.”
Creşterea semnificativă a salariilor, cuplată cu inflaţia scăzută au întărit puterea de cumpărare a consumatorilor români, care au inceput să fie mai atenți la stilul lor de viață. Conform unui studiu făcut de Comisia Europeană, doar 6% din români fac sport în mod regulat în timp ce 60% nu fac sport niciodată. Din aceste cifre rezultă clar un lucru important: există un potențial enorm pe piața de sport din România.
Padelul este distractiv, usor de învățat, accesibil, captivant și sănătos. Gasiți mai multe detalii despe beneficiile padelului aici.