Profructta
Afacerea Profructta: De unde a pornit ideea unei fabrici de sucuri naturale?
Profructta este afacerea unei familii din Câmpulung Muscel. Marius Macarescu și soția sa, Criana, au decis să investească 600.000 de euro într-o fabrica de procesare a legumelor si fructelor. De unde a pornit ideea afacerii?
Soții Marius si Criana Macarescu s-au decis să pună bazele propriei afaceri în urma cu patru ani, după o călătorie in Franța. Au ales Câmpulung Muscel pentru potențialul pe care îl are în producția de mere, în special, dar și pentru faptul că reprezenta locul natal al celor doi.
“Am pariat pe pasiunea noastră pentru truda făcută cu dăruire si migală, acordând o atenție deosebită tuturor detaliilor de producție si distribuție. In plus, am ales valorile românești autentice pentru a le promova atât acasă cât și peste hotare. (…)”, se arată pe site-ul Profructta.
Investiția inițială in unitatea de producție de sucuri naturale din Câmpulung Muscel s-a ridicat la 600.000 de euro și a fost susținută exclusiv din fonduri proprii. In prezent, fabrica din Câmpulung Muscel procesează 2.000 de litri de suc din fructe pe zi, capacitatea maxima de prelucrare fiind de 8.000 de litri pe zi.
In prezent, sucurile Profructta sunt distribuite in rețelele de magazine Mega Image, Auchan și Cora, in brutăriile Paul si Panemar, rețelele 1 minute și Ted’s, hoteluri, magazine, cafenele și restaurante din București, Brașov, Constanta si Cluj. Colecția de sucuri naturale premium Profructta este realizată din mere, pere, coacăze, vișine, cireșe, fructe de pădure si legume, exclusiv românești. Pentru mai multe detalii, dați click aici
Sursa: ideideafaceri.manager.ro