Bogdan Ciobotea, Vucomir Ianculov, Cristi Raita, Calin Brandabur și Mihai Soare.
Timişorenii care produc imprimante 3D pe plan local pentru a le exportă în toată lumea
În urmă cu doi ani, când piaţă locală abia începea să descopere utilitatea printurilor 3D, o echipa de ingineri din Timişoara lansa prima fabrică de imprimante multifuncţionale pe sistem Delta, de la noi din ţară. Între timp interesul pentru astfel de produse a crescut şi aici, dar Symme 3D, startup-ul timişoarean producător de astfel de imprimante îşi caută clienţi în Statele Unite şi colaborează cu nume precum Renault, Continental, Mahle sau LTHD. Iată cum a fost transformată în business prima imprimantă 3D pe sistem Delta, 100% românească.
“Acest proiect a fost defapt o pivotare a unui alt proiect pe care l-am început acum doi ani, Casă Automată. Când am ajuns la partea de prototipare, ne-am lovit de problema carcaselor de produs”, povesteşte Călin Brandabur, unul dintre fondatori şi mastermind-ul, iar până de curând şi CEO-ul Symme3D. Alături de el, printre fondatori se mai numără: Bogdan Ciobotea, Vucomir Ianculov, Cristi Raită şi Mihai Soare.
La şase luni de la lansarea primului produs, o imprimantă 3D multifuncţională de tip desktop,
Symme3D a migrat către tehnologii de printare la scară industrială, deschizând drumul către industria automotive şi medicală. Startup-ul din Timişoara produce imprimante multifuncţionale (pe sistem Delta) şi dezvoltă o platformamultifuncţională pentru imprimare 3D şi gravură laser. Printează în special părţi anatomice umane, care sunt apoi folosite de chirurgi pentru a determina cu precizie
poziţia unor tumori, înainte de operaţie.
În prezent, pentru industria automotive, firma furnizează produse şi servicii pentru companii precum Renault, Continental, Mahle, LTHD, Valeo şi altele, revolutionand procesul de prototipare al pieselor mecanice. Iar în urmă cu câteva luni, odată cu lansarea sediului din SUA, startup-ul anunţă că numără aproximativ 500 de comenzi înaşteptare, doar în Europa şi circa 200 pe piaţă americană. Citește mai departe aici…
Sursă: startupcafe.ro