Mircea Schmidt
Medicul German care a revenit în patria mamă după 30 de ani
Primul medic din Munchen care a primit aprobare pentru folosirea tehnicilor de transplant de celule discale crescute in vitro
Dr. med. Mircea Schmidt este medic specialist în ortopedie, chirurgie a coloanei şi traumatologie, acreditat de Asociaţia Medicală din Frankfurt şi de către Asociaţia Medicală din Munchen, cu o experienţă de peste 30 de ani în diferite tipuri de practici medicale de cea mai înaltă performanţă.
Este primul medic din Munchen care a primit aprobarea pentru folosirea tehnicilor de transplant de celule discale crescute in vitro.
Intervenții chirugicale cu miză mare
“Vin la noi la clinică [în Germania] numeroase persoane publice cunoscute la nivel mondial, și sportivi de performanţă care solicită ca eu să preiau cazul. Nu e loc de erori medicale.
Am operat cu succes peste 10,000 de pacienți, iar în ultimii ani am acordat o atenție deosebită cazurilor grave. Spre exemplu, pacienți cărora li s-a spus că mai au de trăit 3 luni, pacienți cu necroze osoase grave care erau pe punctul de a-și amputa membrele și, cel mai grav, cazuri pediatrice care necesitau transplant de cartilagiu sau intervenții chirurgicale de peste 10 ore”.
Revenirea în România, după 30 de ani
“Medicina este o profesie globală. În fiecare colț al lumii este nevoie de medici buni, devotați actului medical și pacienților. Exodul medicilor din România nu este un fenomen necunoscut, ne luptăm cu el de multe decenii, statisticile arată că există 1,95 de doctori la fiecare 1,000 de oameni, cu mult sub media europeană de 3,18.
Într-adevăr, sistemul românesc de sănătate ridică zid după zid în calea specialiștilor. Din fericire, sistemul privat câștigă teren și odată cu asta, câștigă personal: tinerii medici nu mai sunt forțați să plece din țară, iar medicii cu vechime, cum este și cazul meu, au oportunitatea de a se întoarce acasă. Mai avem un drum lung de străbătut până în momentul în care meritele și capabilitățile specialiștilor medicali din România vor fi răsplătite cum se cuvine, dar putem începe de aici.
Am păstrat mereu legătura cu România, am prieteni foarte buni aici. În oraşul în care lucrez avem o comunitate mare de români şi am reuşit să păstrez mereu legătura cu ţara noastră. Tot aşa am aflat şi de Intermedicas şi de activitatea lor.
Am început iniţial o colaborare în Germania, ei trimiteau pacienţi către mine, îi tratam în clinica noastră de aici, iar Intermedicas prelua monitorizarea ulterioară a cazului. Când s-a ivit oportunitatea şi am reuşit să îmi fac mai mult timp, am acceptat să fac consultaţii în România pentru pacienţii de acolo.”
Intermedicas m-a adus înapoi în România
În urmă cu 6 ani, doctorul Mircea Schmidt a acceptat colaborarea cu Intermedicas și a fost primul medic din programul de Visiting Professors, inițiativă care acum reunește lunar 10 medici de top de pe 3 continente.
“Veneam lunar în țară să văd pacienţii români. După un an de zile am început să avem intervenţii chirurgicale în spitalele colaboratoare Intermedicas, unde am reuşit să operăm pacienţii noştri.
Rezultatele au fost foarte bune, iar pacienţii au fost mulţumiţi pentru că nu a mai fost nevoie să se deplaseze în afara ţării pentru intervenţii complexe din sfera mea de specializare.
Cea mai mare satisfacţie în colaborarea mea cu Intermedicas este că pacienţii sunt multumiţi de serviciile noastre, şi le mulţumesc pentru încrederea pe care ne-o acordă, pentru asta vom continua să facem ceea ce ştim mai bine, să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi.
În același timp, ca medic expat, este extrem de dificil să pătrunzi în lianele sistemului românesc de sănătate. Cei de la Intermedicas se ocupă în totalitate de acreditare și de documentația necesară ca să îmi pot desfășura activitatea în țară – primesc materialele pe e-mail, le completez, le trimit, procesul este simplificat și eficient.
Un alt factor pozitiv este că se asigură că tu, ca medic venit de peste hotare, beneficiezi de promovarea adecvată și mesajul ajunge la pacienții care au cea mai mare nevoie de serviciile tale.”
Directorul secției de ortopediei a reputatei Cinici Chirurgische din Munchen
Începand cu anul 1991, Dr. med. Mircea Schmidt a profesat ca și chirurg practician și cercetător în departamentul de Traumatologie și Chirurgie Reconstructivă a Mâinii din cadrul Universității Ulm.
Șapte ani mai târziu devine medic specialist la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculara și Toracică, iar ulterior în cadrul clinicii Universității din Gottingen.
Începând cu anul 2000, a Mircea Schmidt a realizat operații chirurgicale complexe în cadrul secției de Traumatologie și Chirurgie Reconstructivă a mâinii, alături de echipele clinicii Kassel și ulterior la Spitalul Bad Pyrmont.
În prezent, este directorul sectiei de Ortopedie, Traumatologie și Chirurgie a coloanei vertebrale din cadrul renumitei Clinici Chirurgische din Munchen, Germania.