Serele din Reghin!
Un intreprinzator din Reghin, judeţul Mureş, a reuşit să spargă barierele conform cărora produsele româneşti ajung fie greu fie deloc în marile lanţuri de supermarketuri. Roşiile şi salata produse aici se vând în trei lanţuri de magazine mari încă din 2012, sunt căutate şi foarte apreciate.
FĂRĂ PESTICIDE ŞI CU ”COMBATERE BIOLOGICĂ”
Ideea serelor de la Reghin a pornit în anul 2010, din dorinţa de a îmbina afacerea nouă cu una mai veche a familiei Cotoi, care deţine o cunoscută fabrică de mobilă. ”Noi avem fabrică de canapele şi avem deşeuri de lemn şi de rumeguş cu care pe timp de vară nu avem ce face, iarna le folosim la încălzire, la uscătoare, dar vara este un excedent şi într-o seră o cheltuială importantă o reprezintă încălzirea şi atunci am spus să le îmbinăm. Am rezolvat problema cu deşeurile şi avem şi o nouă afacere”, spune Călin Cotoi, managerul serelor de la Reghin
LA 20% SUTĂ PROFIT
În serele de la Reghin lucrează 40 de angajaţi, firma are anual o cifră de facaeri de aproximativ 3.750.000 de lei noi şi un profit de aproximativ 20 la sută, în cea mai mare parte reinvestit. Managerul rezumă zâmbind secretul reuşitei ”365 de zile pe an la muncă şi 24 de ore pe zi”.
Cititi tot interviul aici.