Repatriot, a celebrat Ziua Națională în toată lumea
Antreprenori din comunitatea Repatriot au ridicat drapelul României în foarte multe locuri din țară și din lume unde sunt români. 100 de români valoroși din Diaspora sunt așteptați anul următor în Parlamentul României
Delegația Repatriot din București a plecat de Sfântul Andrei spre Alba Iulia și a făcut joncțiunea cu antreprenorii din Alba, Sibiu și Cluj pe pământul unde, acum 105 ani, strămoșii noștri se prezentau la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia pentru a exprima voința de unire a Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a început prin vizita de apreciere a două proiecte remarcabile înfăptuite de antreprenori din comunitatea noastră.
Impresionanta poveste a părinților Iulia și Sebastian Onac care au reușit construirea cu sprijin privat a Centrului Pediatric Național Maria Beatrice, unic în Europa este un exemplu că și în România se poate. Un exemplu și de profundă respirație patriotică care sperăm să fie apreciat și promovat la adevărata valoare, un exemplu de generozitate și solidaritate reală. Puteți vedea pe mariabeatrice.ro.
Mai multe despre inițiativă reflectat de TVR aici.
Ne-am bucurat să putem vizita primul sediu de companie zero energy al cărui vis ni-l împărtășea Dorin Fleșeriu în Belgia în urmă cu câțiva ani. Delex – Delphi Electric #ViitoruleElectric, unde am găsit oameni pricepuți care înțeleg viitorul. Bravo Dorin!
Delegația a participat la festivități (link program), la Te Deum-ul din Catedrala, la slujba de la Monumentul Unirii, la parada militară trăind bucuria unirii împreună cu miile de români adunați la Alba Iulia. Un eveniment special Repatriot a fost Masa Rotundă #DepartedarÎmpreuna de la Universitatea Alba Iulia, Palatul Apor.
Antreprenorii lucrează zi de zi, creează locuri de muncă, aduc valoare adăugată societății, contribuie cu taxe și impozite, ei dovedesc patriotism în fiecare clipă
O înregistrare care cuprinde mesaje și din diverse colțuri ale lumii și o parte din discuțiile de la Alba Iulia poate fi văzută aici Pe tot parcursul evenimentului am încercat să răspundem la întrebările: Ce-i dorim României, de ce o iubim, ce ne dorim pentru Diaspora și ce facem, fiecare dintre noi, pentru țara noastră și românii de pretutindeni? Ce provocări avem? Ce am putea face mai mult să conectăm românii de pretutindeni cu România? și să transmitem un mesaj concret de implicare, prin exemplul personal, pentru o Românie mai bună pentru noi și urmașii noștri.
100 de români valoroși din Diaspora așteptați în Parlamentul României
“Conectarea românilor cu România ar putea fi mult mai puternică dacă reprezentarea Diasporei în Parlament ar fi corectă. Credem că 100 de parlamentari proveniți dintre românii care au trăit în străinătate, care să-i înțeleagă pe cei aflați departe și care să asigure unitatea de care avem nevoie acum în aceste timpuri complicate” a spus Marius Bostan, Antreprenor și inițiator Repatriot.
Nicolae Ciucă a remarcat contribuția Repatriot din ultimii ani, a recunoscut valoarea edililor locali din Alba Iulia și a tuturor celor care au ajutat orașul, au fost remarcate punctele critice ale economiei și provocările geostrategice. “În România se poate. Este o Românie care are o perspectivă a viitorului foarte promițătoare”– Președintele Senatului a făcut o pledoarie pentru a pune umărul împreună cu românii care revin și cu cei care sunt plecați pentru dezvoltarea României.
Adrian Zuckerman a atras atenția asupra “greșelilor făcute pentru că a rămas această influență rusă și o influență chineză” și despre faptul că sunt prea multe companii de stat care au pierderi și că “revoluția nu a fost terminată”, că ne luptăm și azi cu mentalitățile comuniste. “Securitatea națională nu poate să existe, la nivelul care trebuie, fără o economie puternică și o piață liberă și puternică”, a adăugat diplomatul american cu rădăcini românești.
Fostul Ambasador American a participat alături de reprezentanții Repatriot la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia și a luat masa în Cetate la Pub 13.
Masă Rotundă Repatriot de la Universitatea Alba Iulia – Palatul Apor s-a bucurat și de prezența următoarelor personalități: Andrei-Alexandru Tulbure – cofondator Vision Tech, Adrian Zuckerman – fost Ambasador al Statelor Unite în România, Nicolae Ciucă – Președintele Senatului, Mircea Hava – Europarlamentar, Ion Dumitrel – Presedinte CJ Alba, Gabriel Plesa – Primar Alba Iulia, Cristi Chițu – Antreprenor în serie, Daniel Sârbu – CEO TASSID Holding, Daniel Breaz – Rector Universitatea din Alba Iulia, Oana-Elena Onișor – CEO Wood Innovation, Cristian Bușoi – europarlamentar, Gabriel Prefac – Repatriot AI, Sebastian Onac – Președinte fondator Asociația Maria Beatrice, Raluca Epureanu – Fondatoare Re:Look Consulting în Marea Britanie, Dan Motreanu – europarlamentar, Lucian Bode – fost Ministru de Interne, Andra Maxim – Managing Partner Voss Review și Communication Manager Repatriot, Iulia Onac – Vicepreședinte Asociația Maria Beatrice și Marius Bostan – Antreprenor în serie și inițiator Repatriot.
Mai multe imagini puteți vedea în pagina noastră de Facebook, aici.
.
Grecia, Bruxelles, Chișinău, Paris, Iași, Roma, Cluj, Washington, Dublin
Anul acesta am fost împreună din nou, nu doar online ci și fizic, sărbătorind Ziua Națională a României la Alba Iulia sau la Washington la Alianța Summit, la București, în Irlanda sau Grecia, la Bruxelles și Chișinău, în Utah sau în Elveția, în Toronto sau Cipru, la Pitești și Paris, Iași, Roma, Madrid sau Cluj, în Vrancea și în alte multe alte locuri din lume unde sunt români.
Românii din Grecia au sărbătorit și ei prin diverse evenimente, unde a participat Mihai Dohotar – Repatriat, Membru al Senatului României. Cu această ocazie a vizitat mai multe asociații de români, cel de-al 23-lea Bazar Internațional de Crăciun din Grecia – coordonat de către Ambasada României în Republica Elenă unde România a avut din nou stand și a participat la festivitățile de 1 Decembrie.
Mai mulți antreprenori din Repatriot – RBL, precum Felix Pătrășcanu, Lucian Rotar, Daniel Cîrstea, Mihai Ungurenuș, Alina Tătăran și Mirela Ungurenuș au fost la Dublin unde au celebrat Ziua Națională împreună cu românii care trăiesc în Irlanda. În plus, am sprijinit și promovarea vinurilor românești prin evenimentul “Romanian Wine Tasting” din 28 noiembrie – detalii eveniment pe dublin2023.winetrade.ro – la care au participat peste 60 de crame.
În SUA, la Washington, s-a deschis Summitul Alianța pe 29 Noiembrie cu o gală plină de emoția revederii între românii și americanii implicați în construirea unei țesături de încredere între România și SUA, pe 30 noiembrie au fost lucrări, iar pe 1 Decembrie consulii onorifici ai Româmiei în SUA s-au strâns la Ambasada României. Și în Utah s-a sărbătorit de zor, românii din Salt Lake City deschizând evenimentul cu o horă pe “Noi Suntem Români”.
Cipru și Toronto
.
Sărbătorile de Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae, de Ziua Națională au adus românii împreună și pregătirile pentru Crăciun deja au început.