Oana Tucker și-a purtat visurile până la stele, iar acum le aduce Acasă, împreună cu NASA și astronauții internaționali
Oana Tucker și-a împlinit visul american și nu a lăsat nicio piedică să-i stea în cale. Cu toate că nu știa limba, acest lucru a fost mai mult o provocare decât un impediment. Se întoarce acum Acasă, unde pregătește un eveniment prin care vrea să-i inspire pe români să creadă în cele mai mari visuri – AimHigher România, Summit-ul de 3 zile inspirat dintr-o viață întreagă plină de curaj.
Cu rădăcini la Târgu-Jiu, Oana a copilărit într-o familie minunată, tradițională. Ceva s-a schimbat în momentul în care și-a vizitat sora și cumnatul în California atunci când avea 30 de ani. În timpul acelei călătorii, spune ea, s-a simțit inspirată să se mute în SUA și așa a început un nou capitol pentru ea, iar acel moment de curaj a fost și o decizie care avea să-i schimbe viața, cu totul.
“Am ajuns în Fresno, California, în decembrie 2011 și am avut norocul să rămân cu familia surorii mele. În ciuda faptului că nu știam deloc engleză, am putut întâlni oameni amabili și generoși care mi-au oferit multiple oportunități. Mi-am dat seama rapid că îmbunătățirea abilităților mele de comunicare este crucială pentru a reuși în America. Iar pentru asta am început să fac voluntariat în diverse organizații non-profit precum Fundația Children’s Hospital, Fundația Make a Wish și Fundația Imani Care International. În plus, m-am înscris și la Clovis Adult Education, un centru care preda limba engleză ca a doua limbă.”
O bază solidă a constituit-o și faptul că părinții săi au învățat-o importanța educației și i-au insuflat o calitate care i-a fost de mare ajutor – determinarea. “Datorită acestor principii am reușit să obțin un loc de muncă la o companie care promovează afacerile internaționale pe piața din SUA în mai puțin de un an. În ciuda cunoștințelor mele slabe de engleză la acea vreme, compania mi-a văzut potențialul și mi-a oferit o șansă. În mod surprinzător, am învățat rapid limba și m-am familiarizat cu cultura americană.”
În România a obținut o licență și un MBA în dreptul afacerilor și insolvență, însă diferențele majore între legislațiile țărilor au făcut-o să realizeze că nu își va putea începe o carieră în drept, în SUA. Dacă mulți ar renunța din cauza acestor impedimente “visul american”, pentru Oana a reprezentat sclipirea unei noi provocări. De aici, și-a marcat un nou principiu de viață: “Uneori, știi doar când este timpul să începi ceva nou și să ai încredere în magia noilor începuturi.”
Oana a prevăzut că acesta urma să fie un nou început în viața ei, pentru că la scurt timp după a avut loc o serie de întâlniri neașteptate, unde a întâlnit un lider minunat în comunitatea americană, Lisa Smittcamp. Aceasta i-a oferit oportunitatea de a face voluntariat pentru campania ei politică pentru poziția de procuror general al orasului Fresno. Din acea experiență își aduce aminte că: “Am lucrat cu sârguință și câteva luni mai târziu, ea m-a angajat ca manager de birou, unde am ajutat la planificarea evenimentelor de strângere de fonduri și la coordonarea tuturor lucrurilor logistice pentru campania ei.
Am fost foarte fericită și încântată când Lisa a câștigat alegerile, știind că am făcut parte dintr-o campanie politică de mare succes, iar cel mai emoționant moment a fost planificarea ceremoniei ei de jurământ pentru peste 1.000 de oameni! A fost o zi emoționantă pentru cineva care tocmai s-a mutat în SUA acum câțiva ani și acum trăia un moment atât de monumental. Lisa este la al treilea mandat de procuror al județului Fresno și a devenit mentorul meu de-a lungul anilor și o prietenă foarte bună.”
În acea perioadă a cunoscut mulți oameni care au inspirat-o și au susținut-o, a format relații și conexiuni semnificative care i-au îmbogățit viața și i-au întărit și pasiunea pentru a urma o carieră în planificarea de evenimente. Nu s-a oprit aici și după campania de alegeri, a aplicat pentru o poziție la o firmă de avocatură prestigioasă cu opt birouri în toată California și mai mult de 35 de ani de activitate. Și-a urmat încă o dată intuiția și a obținut postul. Au urmat trei promovări în cei șase ani în care a lucrat acolo, în conducerea departamentului care a planificat toate evenimentele corporative în întreg statul – peste 40 de evenimente pe an. .
După câțiva ani însă, Oana a simțit că este timpul să își ducă la următorul nivel cariera. Și-a dorit să înființeze o companie care să organizeze evenimente la scară globală, cu valorile de bază de a inspira și motiva oamenii. Cu acest gând, a urmat studiile în Etichetă și Protocol internațional de la Institutul Villa Pierrefeu din Elveția, adăugându-le, ca într-un puzzle, masterului sau în Drept corporativ din România.
“OP Global Events, a crescut rapid, rămânând fideli valorilor fundamentale și focusați pe a oferi clienților servicii impecabile de producție de evenimente de înaltă calitate. Aceasta include totul, de la gale și evenimente corporative până la seminarii, târguri comerciale, conferințe, organizații non- profit și evenimente globale de amploare pentru clienți exclusivi. Echipa noastră cu experiență gestionează totul de la început până la sfârșit, cu un accent puternic pe creativitate și colaborare. Am petrecut peste un deceniu construind o rețea globală de experți cu cunoaștere aprofundată a zonelor lor locale. Scopul nostru este să creăm experiențe de neuitat care să lase amintiri de durată tuturor celor implicați.
Printr-un grup de oameni filantropici, am cunoscut-o pe Christina Korp, fondatoarea SFABW, care este puternic implicată în industria spațială. Pasiunea și dedicarea ei de a educa și impacta câți mai mult oamenii să conștientizeze importanța spațiului și cum putem beneficia aici, pe Pamant, de munca care se face un spațiu, au rezonat profund în mine, ducând la o prietenie și o colaborare minunată pentru mai multe evenimente legate de spațiu.”
Dorința de a contribui cu ceva semnificativ țării natale, România, a condus-o pe Oana tot Acasă
Iată că, dorința de a contribui cu ceva semnificativ țării natale, România a condus-o pe Oana tot Acasă, unde pregătește un eveniment special de trei zile numit „AimHigher România!”, care se concentrează pe explorarea și educația spațiului. Acest eveniment, organizat de OP Global Events și SFABW, va evidenția oamenii remarcabili și frumoasa noastră țară, promovând în același timp potențiale căi de carieră în spațiu și tehnologie. Plus cele mai recente inovații în aceste domenii. Un eveniment inspirator am zice, mai ales că este primul de acest gen organizat în țară noastră. Astfel, NASA și astronauți internaționali urmează să vină din 11 iunie 2023 în România, iar Oana nu poate decât să fie mândră că poate să împărtășească acest lucru și Acasă la ea.
Pe 14 iunie, în cadrul evenimentului, va avea loc și o gală a parteneriatului strategic româno-american de peste 26 de ani, care va include prestigiosul Space Pioneer Award ce va fi acordat lui Dumitru-Dorin Prunariu, primul astronaut român care a plecat în spațiu. Premiul Space Inspiration va fi acordat lui Nicole Stott, care a inspirat mii de copii din spitale și centre de refugiați prin intermediul Fundației sale Space for Art, unind o comunitate planetară de copii prin uimirea și minunea explorării spațiului și puterea vindecătoare a artei. Premiul Space Future va fi acordat către Sara Sabry, prima femeie astronaută din Egipt și continentul african care a călătorit în spațiu pe Blue Origin, în august 2021. De asemenea, Sara are ochii îndreptați spre explorarea Lunii și planetei Marte!
Cu toate că Oana nu a fost implicată în comunitatea românească în ultimii 12 ani, spune că a fost plăcut surprinsă de modul în care comunitatea românească a răspuns la eveniment. Printre partenerii minunați care susțin evenimentul se numără Banca Transilvania, OMV Petrom, NIRO Group ,AQUA Carpatica, Thales,Fan Courier Ambasada SUA în România, MCID, Palatul Parlamentului, AmCham, Universitatea Politehnica din București, Institutul Aspen, RePatriot, 2030 VIS. Așa arată o lecție de curaj, iar Oana Tucker face parte din acei români care chiar dacă au fost departe de casă, vor să vină aici, să contribuie și să aducă recunoștință.
“De la cineva care a venit dintr-un orășel mic din România, fără să știe engleză în SUA, și a dovedit că poate face ca IMPOSIBILUL să devină POSIBIL, vă spun cu mare încredere că oricine o poate face! Credeți în proces și nu vă temeți de respingere sau eșec, deoarece acestea joacă un rol vital în călătoria ta. Cu toții ne putem atinge obiectivele dacă avem încredere în noi și nu lăsăm respingerea sau alte provocări să ne descurajeze. Eșecul este o parte naturală a călătoriei către succes, o lecție și nu ar trebui să ne fie frică de el. În schimb, ar trebui să învățăm din fiecare experiență și să o folosim pentru a ne îmbunătăți continuu.
Îmi atribui realizările părinților mei minunați și bunicilor mei care mi-au insuflat valori puternice și m-au învățat să am credință în Dumnezeu și să am încredere în planul Său. Soțul meu a fost o sursă extraordinară de sprijin, alături de mulți alții care au crezut în mine chiar și atunci când eu nu aveam încredere. Așa am putut să-mi împlinesc chiar și cele mai incredibile visuri.”
Românii sunt cunoscuți pentru rezistența, ingeniozitatea și natura lor harnică de neegalat, chiar pot face orice, dacă își doresc cu adevărat, iar asta vrea și Oana să propage mai departe. “Fiecare călătorie are provocările ei, pe care poate dorim să le omitem uneori, dar ele servesc unui scop – de a oferi lecții valoroase și de a ne permite să întâlnim oameni excepționali!
Motto-ul Oanei ne îndeamnă, așadar, să țintim cât mai sus, cât mai aproape de stele: “Ține minte, visează lucruri mari și dorește-ți lucruri și mai mari.