Celebrul Institut Culinaire Disciples Escoffier lansează cursuri intensive pentru românii din diaspora
Celebrul Institut Culinaire Disciples Escoffier lansează cursuri intensive de bucătar pentru românii din diaspora
Institutul Culinaire Disciples Escoffier a creat un program complex și complet de formare profesională în meseria de bucătar pentru formarea și perfecționarea bucătarilor români de pretutindeni. Program care acoperă și nevoia de personal calificat a restaurantelor din România sau din străinătate.
Sub coordonarea lui Ștefan Oprea, președintele Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, celebrul Institut Culinaire Disciples Escoffier din București este una dintre cele mai cunoscute școli culinare la nivel internațional care pune bazele unei pepiniere de bucătari chefi profesionali. Acum, institutul a creat pentru românii din diaspora un curs intensiv, de 3 luni, special pentru cursanții care vor să acumuleze într-o perioadă scurtă de timp un bagaj de cunoștințe extrem de variate în arta culinară, pentru a profesa această meserie în restaurante din țară sau din străinătate.
După obținerea diplomei eliberată de Ministerul Educației Franceze absolvenții români din diaspora au posibilitatea de a experimenta cum se desfășoară activitatea în bucătăriile profesionale ale restaurantelor cu stele Michelin, având posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă în locațiile respective.
Obiectivul institutului este să pregătească bucătari care pot răspunde cererii forței de muncă într-o bucătărie profesională, cu echipamente specifice și într-un ritm rapid de lucru, încurajându-i să își descopere creativitatea și să contribuie la evoluția gastronomiei. Cursurile se desfășoară într-o bucătărie profesională dotată cu toate echipamentele și utilajele necesare pentru pregătirea produselor culinare la cel mai înalt nivel, curiculă inspirată din tradiția și valorile de bază ale gastronomiei franțuzești, având la bază renumita carte “Le Guide Culinaire” scrisă de Auguste Escoffier.
Programul institutului creat pentru românii din diaspora este structurat în 3 module pe 3 nivele: Nivel Basic, Nivel Intermediar și Nivel Avansat, în care cursanții beneficiază de o formare profesională în arta culinară franțuzească, sub coordonarea echipei de traineri: bucătar franco-belgian Chef Daniel Van der Veken, Senior Lector Chef Ciprian Nicolescu și Chef Serge Robin, cu o vastă experiență în dezvoltarea restaurantelor cu stele Michelin. Modulele programului sunt acreditate de Ministerul Învățământului și Ministerul Muncii din România, iar diploma pentru modulul avansat este acreditată și de Ministerul Educației din Franța.
MODULUL BASIC
Fundamentele artelor culinare – nivel I se adresează tuturor începătorilor în arta culinară, celor care nu au experiență anterioară în gătit și doresc să acumuleze cunoștințe în domeniul culinar. Modulul durează o lună și cuprinde conceptele de baza în bucătărie, tehnicile de pregătire a materiei prime, proprietățile și aplicațiile operațiilor de pregătire a rețetelor culinare, sistemul de lucru într-o bucătărie profesională și câteva din secretele bucătăriei franțuzești cu toate explicațiile și sfaturile oferite de Chefii institului cu experiență în bucătării renumite.
MODULUL INTERMEDIAR
Cursurile pentru nivelului II se desfășoară prin practică cumulativă timp de o lună, perioadă în care cursanții vor aprofunda arta culinară internațională și astfel încep să construiască și să stăpânească tehnicile fundamentale acoperite de nivelul I.
MODULUL AVANSAT
Nivelul III se adresează cursanților care au absolvit nivelul I și II sau bucătarilor care au deja experiență în domeniul culinar și vor să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional, acordată de Ministerul Educației din Franța. Acesta durează o lună.
Cine urmează tot programul de formare profesională Bucătar, primește modulul basic cu titlu gratuit. Detalii la 0735.226.533 sau la contact@escoffier.ro. Dacă menționați Repatriot, veți primi și o reducere de 5%.
Programul continuă apoi cu un stagiu de practică de 1-6 luni în restaurantele cu stele Michelin din Spania, conduse de Chef Martin Berasategui, chef spaniol care a reușit să obțină 12 stele Michelin în restaurantele sale. Absolvenții Nivelului Avansat Escoffier au oportunitatea de a opta pentru acest stagiu de practică și astfel să descopere secretele gastronomiei internaționale și să pătrundă în ,,lumea” gastronomiei stelelor Michelin. Altă oportunitate pentru absolvenții Nivelului Avansat este posibilitatea de a desfășura un stagiu de practică că în restaurantul Boroa din Spania, 1 stea Michelin, condus de Chef Vitalie Neofit.
Diploma obținută la absolvirea Institutului Culinar Disciples Escoffier este acreditată de Ministerul Educației din Franța, prin, Notre-Dame La Riche și oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare și posibilitatea de a-și continua cariera în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante de la nivel internațional (valabil pentru cei care absolvă cursurile modulelor II Intermediar, respectiv III Avansați).
Condițiile impuse cursanților: prezență obligatorie la curs, rigurozitate, disciplină, exigență și multă practică.
Programul de formare profesională se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, oriunde s-ar afla, care doresc să-și construiască o carieră de succes în cele mai renumite restaurante ale lumii. Acesta fiind foarte benefic și celor care doresc să deschidă o locație HoReCa, să învețe să o gestioneze și să lucreze alături de personal sau celor care dețin deja o locație și vor să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu.
,,Noi punem foarte mult accent pe o formare profesională de calitate. Trainerii noștri sunt foarte riguroși în privința participării active la cursuri, de aceea sala de practică, bucătăria profesională, este echipată cu cele mai noi echipamente furnizate de partenerul nostru, Maxigel, lider pe piață în furnizarea de echipamente HoReCa, iar fiecare cursant beneficiază de propriul banc de lucru echipat cu ustensile necesare pentru pregătirea rețetelor prevăzute în programa de studiu.”, spune Ștefan Oprea, președintele Asociației Disciples Auguste Escoffier în România.
Institutul Culinaire Disciples Escoffier, prin rețeaua dezvoltată în 35 țări, având peste 30.000 Discipoli, oferă posibilitatea de continuare a carierei în domeniul culinar în cele mai renumite restaurante la nivel internațional. La absolvirea cursurilor, diploma institutului oferă o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare, iar discipolii vă pot recomanda către cele mai renumite restaurante din cele 35 țări membre, spun reprezentanții Institutului, care subliniază însă că diploma nu se obține facil. Mai multe pe escoffier.ro.
Detalii despre programul de formare profesională Bucătar la 0735.226.533 sau contact@escoffier.ro.