RBL s-a întâlnit cu Premierul României, Nicolae Ciucă și cu miniștrii implicați pe cele 2 axe importante ale misiunii fundației: Antreprenoriat și Educație
.
Reprezentanții Romanian Business Leaders – RBL, organizația reprezentativă a antreprenorilor români, s-au întâlnit azi, 28.01.2022 cu Prim-ministrul Nicolae Ciucă și o parte a echipei sale guvernamentale. Temele discutate au fost fiscalitate, simplificare administrativă, educație, infrastructură, energie și sănătate, în contextul implementării PNRR și a deschiderii discuțiilor pentru aderarea României la OECD.
.
Premierul a apreciat activitatea Repatriot și proiectele antreprenorilor și a prezentat importanța invitării României de a adera la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică, care oferă mediului de afaceri din țara noastră perspectiva unor investiții de amploare, în condițiile în care cele 38 de state membre OCDE dețin 90% din ponderea investițiilor străine directe la nivel global și 70% din producția și comerțul mondial.
.
”Guvernul României va continua, prin măsuri active, să susțină trendul de redresare economică post-pandemie început în cursul anului trecut. Abordarea integrată în gestionarea efectelor pandemiei, cu măsuri atât în plan economic, cât și social, care au reprezentat 3,6% din PIB în 2020 și 1,4% din PIB în 2021, și-au dovedit beneficiile. Consultările începute cu mediul economic ne oferă în plus perspectiva pieței și soluții concrete la dificultățile întâmpinate în economia reală”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
.
România este o țară atractivă, în care există multe oportunități pentru afaceri. Premierul Nicolae Ciucă spune că Guvernul are ca priorități protejarea sănătății populației, menținerea locurilor de muncă, dar și investiții în educație și infrastructură.
“Viziunea noastră este de a integra reformele și investițiile din PNRR cu oportunitățile și standardele pe care aderarea la OCDE le reprezintă. Astfel, avem ocazia să finanțăm reformele așteptate de români și să modernizăm țara noastră, după modelul statelor dezvoltate economic”, a adăugat prim-ministrul.
.
Participanții la dialog au apreciat importanța predictibilității și clarității legislației fiscale, respectarea angajamentului Guvernului de a nu introduce noi taxe și a nu majora taxele aflate acum în vigoare, și îmbunătățirea nivelului de colectare prin conformarea la plată a contribuabililor. În cadrul discuțiilor, reprezentanții Romanian Business Leaders au subliniat că reducerea birocrației, prin extinderea proiectelor de digitalizare, și continuarea simplificării procedurilor administrative sunt măsuri de natură să sprijine mediul de afaceri. Mai multe în comunicatul de presă publicat de Guvernul României.
Avem nevoie de unitate în urmatoarea perioadă. E complicată. Avem nevoie ca antreprenorii să coopereze mai mult cu Guvernul. Exemplul antreprenorilor este esențial pentru o Românie mai bună.