Motive de speranță – Ajută copiii cei mai afectați de pandemie
_
În România, 1,38 milioane de copii se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceștia, peste 700.000 trăiesc în condiții de sărăcie extremă.
Pe măsură ce pandemia și criza economică se adâncesc, copiii sunt și mai expuși riscurilor: nu au ce mânca, nu au acces la educație, inegalitățile sociale și discriminarea devin mai puternice, crește riscul de abuz, neglijare sau exploatare și, în egală masură, crește riscul separării copiilor de familie din cauza sărăciei. Acest cerc vicios poate fi întrerupt doar printr-o intervenție susținută, cu ajutorul oamenilor de bine.
Dumitrița este o fetiță de 8 ani, care își dorește doar o cameră cu căldură și mâncare pentru ea și frații ei. Pentru ea, acest virus înseamnă noi greutăți pentru ei toți. Înseamnă zile întregi în care mâncarea nu ajunge, înseamnă frig în singura cameră în care locuiește cu frații ei. Mama ei a construit singură, cu propriile mâini, o cameră pentru ca cei mici să aibă unde să crească. După ani de zile, camera stă acum să cadă, nu are încălzire și are nevoie urgentă de reparații majore. De multe ori, Dumitrița și frații ei se culcă flămânzi, în frig.
Implică-te pentru copiii care au urgent nevoie de tine!
Direcționează 20% din impozitul pe profit datorat statului, fără niciun cost pentru tine. Legea sponsorizării îți dă dreptul să alegi ce să faci cu o parte din taxele care sunt colectate de către stat. Este un dar pe care îl poți oferi copiilor în această perioadă grea. Asociația SOS Satele Copiilor România este furnizor de servicii sociale și este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult ANAF din 17.04.2019, având înregistrare în registrul special al asociațiilor cu Nr. 2259/1990 de la Judecătoria București.
Cu sprijinul tău, vom oferi ajutor de urgență familiilor din programele SOS Satele Copiilor – alimente, produse de igienă, dezinfectanți și măști, dar și sprijin pe termen mediu: reparații urgente ale locuinței, rechizite și îmbrăcăminte pentru copii, consiliere socială și parentală, pentru a le oferi părinților îndrumare să aibă grijă de copii cât mai bine cu putință, iar riscul separării să fie înlăturat.
Dumitrița este doar unul din sutele de copii susținuți anual de SOS Satele Copiilor România prin programele de prevenire a separării copiilor de familie. Situația familiilor lor era una grea, iar din cauza crizei, a devenit dramatică și este nevoie urgentă de intervenția din partea noastră. Dumitrița este doar unul din sutele de copii susținuți anual de SOS Satele Copiilor România prin programele de prevenire a separării copiilor de familie. Situația familiilor lor era una grea, iar din cauza crizei, a devenit dramatică și este nevoie urgentă de intervenția din partea noastră.
_
Asociația SOS Satele Copiilor este partener RePatriot și are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei 27 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile.
Asociația SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecția copilului și se numără printre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă pentru tinerii din sistemul de protecție.