Impozitul diferențiat definește un sistem progresiv de taxare a veniturilor personale prin care cota de impozitare crește odată cu măsura valorii impozabile de bază.
În ceea ce privește poziționarea la nivel global a României în clasamentul Băncii Mondiale privind nivelul taxelor și povara fiscală la nivel mondial, România s-a clasat în anul 2017 pe locul 50 (în scădere de la 55 în 2016) Bulgaria – locul 83, Ungaria – locul 77, Germania – locul 48, Cehia – locul 53. De asemenea, tot în baza clasamentului Băncii Mondiale pentru anul 2017, România se afla pe locul 62 în privința facilitării deschiderii de noi afaceri (condiții de capital social, formalități, timp și costuri înființare sociatate), depășind la acest capitol țări precum Italia (63) sau Ungaria (75), Bulgaria (82)
Impozitarea directă (profit/venit), impozitarea forței de muncă (impozit pe venit și contribuții sociale) sau impozitele și taxele pe proprietate sunt aspecte extrem de importante și relevante cu care trebuie să fim la curent. Astfel, colegii noștri de la TaxHouse au pregătit o prezentare ce cuprinde toate aceste informații.
Descarcă prezentarea despre impozitele și taxele din România de aici.