70 de potențiali antreprenori la Start-up Urban Sibiu
Conferința Start-up Urban a adus la Sibiu, marți, 17 aprilie, 70 de potențiali antreprenori interesați de desfășurarea proiectului.
Termen limită de înscriere în proiect – 21 aprilie.
Marius Bostan, inițiator al RePatriot, co-fondator al FNTM și fost ministru al Comunicațiilor, a prezentat principiile și valorile care stau la baza activității Fundatiei Naționale a Tinerilor Manageri – FNTM și a vorbit despre oportunitățile de afaceri la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ”. În cei 20 de ani de activitate, peste 20.000 de persoane au participat la activitatile fundației, inclusiv românii din Diaspora.
„Este foarte ușor să faci bani, dar e și mai usor să îi pierzi. Când faceți o afacere să nu vă gândiți să dați cel mai mic preț, pentru că o să eșuați înaintea vecinului, gândiți-vă la ce vă diferențiază, la avantajele competitive pe care le aveți. În momentul în care începeți și intrați pe drumul acesta, o să vă întâlniți cu situații în care viața bate filmul, momente pe care trebuie să le depășiți. Cel mai important este să ai atitudinea potrivită când te confrunți cu o problemă. Căci acestea vor veni.”
Doi antreprenori, Claudia Pilat – consultant FNTM și Bianca Grip – unul din liderii RePatriot, au împărtășit poveștile lor de succes: Agropensiunea Insula Christiana din com. Cristian, Sibiu, respectiv fondarea GripADs pentru dezvoltarea și promovarea proiectelor on-line pe piața internațională.
Managerul proiectului Start-up Urban, Laura Bejan, a descris participanților principalele etape, pașii pe care trebuie sa îi facă cei interesați de accesarea granturilor de până la 39.000 euro oferite prin acest proiect. Laura Bejan a subliniat importanta înscrierii în etapa de formare antreprenorială, termenul limită de înscriere fiind sâmbătă, 21 aprilie.
În urma concursului de planuri de afaceri vor fi selecționate 9 idei de afaceri în județul Sibiu, ce vor primi finanțare de maximum 39.000 euro.
Mai multe pe startup.fntm.ro.